Erdemli’de ’Ailedeniz’ Projesi Başladı

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’de ’Ailedeniz’ Projesi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 10:35

ERDEMLİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞKANI DR. MEHMET ŞAMİL ŞENSOY.

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan ve evlilik, aile rehberlik, danışmanlık ile eğitim hizmetlerini kapsayan "Ailedeniz" projesi başladı.
Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi proje ortaklarıyla birlikte, eşler arasında evlilik kararı verilip işlemlerin başladığı andan itibaren ailelere tüm süreçte destek olacak.
Projeye ilgili bilgi veren Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Şamil Şensoy, Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi’nin ’Ailedeniz’ projesiyle ailelere her türlü desteği sağlayacağını belirtti.
"Sağlık sadece bireyin beden sağlığı olmadığı gibi toplum sağlığı da sadece kitlelerin beden sağlığını kapsamamaktadır" diyen Şensoy, "Bireysel ve toplumsal huzur, toplum sağlığının konuşulabilmesi için ön şarttır. Toplumsal huzur ailede başlar. Evlilik süreci, eşlerin ve geniş ailelerin uyum süreci, çocuk ve ebeveyn ilişkisi, kardeş ilişkileri, toplumdaki bireyler arası ilişki ve süreçlerin temeli durumundadır. Huzur, bu ilişki ve süreçlerin niteliği ve sürdürülebilirliğine bağlıdır. Bilindiği üzere çağın en önemli problemlerinden biri yalnızlaşan bireyler, sürdürülemeyen evlilikler ve dağılan ailelerdir. Toplumun temeli olarak nitelenmesi gereken ailede yaşanan bu süreçler huzursuz ve niteliksiz bir toplumun habercisidir" şeklinde konuştu.
Hazırladıkları projeyle her zaman için ailelerin yanında olmayı amaçladıklarını ifade eden Şensoy, "Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi, eşler arasında evlilik kararı verilip işlemlerin başlatıldığı andan itibaren ailelere, evlilik süreci, eşlerin ve geniş ailelerin uyum süreci, çocuk ve ebeveyn ilişkisi, kardeş ilişkileri başta olmak üzere tüm süreçlerde muhatap ve destek olmaya hazırdır. Hedeflenen hizmetler çok yönlü ve çok taraflı ilişkiler bütünüdür. Bu sebeple bu hizmetlerin proje yönetimi mantığı çerçevesinde ele alınarak diğer kurum ve kuruluşların işbirliği ile sürdürülmesi düşünülmektedir" diye konuştu.
Proje kapsamında iyi bir ekip oluşturduklarını da anlatan Şensoy konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Projeyle evlilik öncesi rehberlik ve danışmanlık hizmeti, ilk değerlendirme, problem çözme ve kriz yönetimi rehberliği, gebelik-doğum-bebek süreci rehberlik ve danışmanlığı, ebeveyn olmak, birlikte yaşlanmak, ilk kayıp ve yalnızlık sürecinde destek ve rehberlik hizmeti başlıkları altında Erdemli Aile Eğitimi ve Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı Erdemli İlçesi Kadın ve Aile Koordinatörlüğü, Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi ortaklığı ile rehberlik, danışmanlık, destek ve eğitim süreçlerini kapsayan uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ortaklarımızla hedefimiz ise 2016 yılı içerisinde evlenmeyi planlayan tüm eşlerle birebir ilk danışmanlık ve rehberliği gerçekleştirerek uzun soluklu bir sürecin temellerini atmaktır. Bir program dahilinde eğitim planlamak, diğer çalışmalarımız ve başvurular sonucu danışmanlık ve rehberlik hizmetine ihtiyaç duyan aileleri tespit etmek, gerekli destek sürecini başlatmak ve bir program dahilinde eğitim planlamak, diğer çalışmalarımız ve başvurular sonucu yaşlı ve bakıma muhtaç eşleri veya eşini kaybetmişleri tespit etmek ve gerekli destek sürecini başlatmaktır. ’Ailedeniz’ sloganıyla gerçekleştireceğimiz projenin Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri ve Erdemli Aile Eğitimi ve Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı Erdemli İlçesi Kadın ve Aile Koordinatörlüğü, Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başarılı olacağına inanıyoruz. Bu amaçla Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları olarak gerekli özveri ve gayreti göstereceğimizi ilan ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!