Engeliler spor sahasında

Güncelleme Tarihi:

Engeliler spor sahasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 12:28

Engeliler spor sahasında

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi il genelindeki okullarda 'Sporda biz, engel siz’ adlı proje başlattı. Proje kapsamındaki müsabakalarda engelli bireylerin yaşadığı zorlukları sportif faaliyetlerle aşabileceği anlatılıyor.
19 Mayıs Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel, Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Engelliler ile engelsiz öğrenciler masa tenisi, futsal ve tekerlekli sandalye basketbolu müsabakalarında bir araya geldi. 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri de ‘Engelsiz spor, engelsiz hayat’ tezahüratları engellilere ile destek oldu.
19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M.Naci Durmaz "Müsabakayı izleyen öğrencilerimizin kalabalığına ve coşkusuna bakarak projenin farkındalık yarattığını anlıyoruz. Öğrencilerimiz bu farkındalıkları ailelerine ve çevresine aktaracaklar ve bu daha geniş bir alana yayılacak" dedi.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sabahattin Mayruk da "Öğrencilerimiz engelli arkadaşlarının her şeyi başarabileceklerini gördüler. Burada olan öğrencilerimizin bakış açıları artık çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.
Etkinlik sonunda Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş adına Engelliler Dairesi Spor Şube Müdürü Hicran Özdişli, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M.Naci Durmaz’a çiçek verdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!