Elektronik atıklara özel toplama kutusu

Güncelleme Tarihi:

Elektronik atıklara özel toplama kutusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:53

Elektronik atıklara özel toplama kutusu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile elektronik atık ürünlerin toplanması, taşınması, bertarafı ve geri dönüşüme kazandırılması için 3 ilçeye elektronik atık toplama kutuları konuldu.
 Büyükşehir Belediyesi, atık maddelerin içerisinde yüzde 70’e yakınını kapsayan ve bünyesinde birçok zararlı maddeyi içeren e- atıkların çevreye zarar vermesini önlemek için yeni bir proje başlattı. Büyükşehir Belediyesi, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği (AEEE Yönetmeliği) kapsamında elektronik atık ürünlerin toplanması, taşınması, bertarafı ve geri dönüşüme tabi olması için ‘Elektronik Atık Toplama Kutularını’ hizmete sundu.
İlk etapta Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ilçelerine konumlandırılan kutular ilerleyen zamanlarda diğer ilçelere de yerleştirilecek. Toplama kutuları Yenişehir ilçesi, İsmet İnönü Bulvarı Yenişehir Belediye Binası ile Kent Konseyi arasında, Mezitli ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Vipol Alışveriş Merkezi önünde ve Akdeniz ilçesinde Mahmudiye Mahallesi Kuva-i Milliye Parkı İçerisinde yerini aldı.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen uygulamayla, kullanım ömrünü tamamlamış olan elektrikli ve elektronik atıkların çevreye zararlarının ortadan kaldırılması, ayrıştırılarak, yeniden ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Proje ile ev ve işyerlerinde kullanılmayan bilgisayar, telefon, televizyon, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, faks, CD çalar, monitör, floresan lambalar, fırın, buzdolabı, klima, klavye, hoparlör, kumanda, laptop, şarj cihazı gibi cihazlar toplanacak ve geri dönüşüme gönderilecek.
Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların toplanması için yetkilendirilmiş kuruluş olan TÜBİSAD (Bileşim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ile protokol imzaladı. TÜBİSAD firması toplanan elektronik atıkları lisanslı araçlarla toplayarak,  lisanslı bertaraf tesislerine götürecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!