Ejder meyvesinin tadına baktı

Güncelleme Tarihi:

Ejder meyvesinin tadına baktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 15:13

Ejder meyvesinin tadına baktı

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi’nin serada yetiştirdiği tropikal bir meyve türü olan ejder meyvesi (Pitahaya), ilk meyvesini verdi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, serayı ziyaret ederek ejder meyvesinin tadına baktı. Meyvenin tadının 'kavun, kivi, muz ve şeftali'yi andırdığını belirten Başkan Tuna, anavatanı Tayland ve Vietnam olan ürünün  yaygınlaşması için çalıştıklarını söyledi. Çiftçiye alternatif ürünler sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan tuna, şunları kaydetti:
"Özellikle 6360 sayılı Büyükşehir yasasının çıkmasıyla bölgemizin alanı, 5 bin 200 hektardan, 108 bin hektara ulaştı. Bununla birlikte üretim yapılan alan miktarımızda fazlalaştı. Üretim yapılan yerlerde genelde üretilen ürünlerin çok fazla değerini bulamamasından dolayı Toroslar Belediyesi olarak kurduğumuz bir ekiple alternatif tarım üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ürün motifi hazırlıyoruz. Bölgemizin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünlerle ilgili arge çalışmalarımız devam ediyor. Onlardan bir tanesi de ejder meyvesidir. Ejder meyvesi, çok kısa zamanda ürüne dönebilen ve üretimi mümkün olan bir meyve türüdür. Tohumdan yaptığımız üretimde meyvenin iki yılda büyüdüğünün sonucuna vardık. Çelikleme yani dalından yaptığımız üretimle ise şu anda bine yakın fidemiz oluştu. Bunu vatandaşlarımıza öneri olarak getirmek istiyoruz.”

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!