Dinçer'den AVM’lere 'kurban' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Dinçerden AVM’lere kurban tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 14:36

Dinçer'den AVM’lere 'kurban' tepkisi

Haberin Devamı

MERSİN Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Kurban Bayramı  öncesinde AVM’leri kurban satış ve kesimi konusunda uyardı.
Başkan Dinçer, Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ ile Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez tarafından gerçekleştirilen ziyarette konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dinçer, şöyle konuştu:
"Kurbanın nasıl kesileceği ve nasıl satılacağı konusunda kurallar vardır. Burada şunu ima etmek istiyorum. Büyük AVM’lerin esnafı bitirme noktasına geldikleri yetmiyormuş gibi, kurban bayramı öncesi bir de tutup kurban satışı ve kesimi işine giriyorlar. AVM’nin belli bir noktasına kurban satış ve kesim yerleri kurarak kuralsız bir şekilde satış yapıyorlar. Bu satışları kredi kartıyla taksitle gerçekleştiriyorlar. Kredi kartıyla borçlanarak ibadet yapılması ne kadar doğru? O Diyanetin işi ama bizler esnafımızın mağdur edilmemesi taraftarıyız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan bununla ilgili bir düzenleme getirilerek bu kuralsızlığın ortadan kaldırılmasını bekliyoruz."
KURBANLIK SAYISI ARTTI
Türkiye Kasaplar ve Federasyon Başkanı Fazlı Yalçındağ da Kurban Bayramı konusunda şu bilgileri verdi: "Geçtiğimiz yıl ülkemizde 850 bin büyük baş 2 milyon 850 bin küçükbaş hayvan kesimi olmuş. Bu yıl ise geçen senekinden yüzde 20 daha fazla bir kurbanın piyasa sunulduğu bilgisin aldık. Bu sene 3.5 milyon küçükbaş, 1 milyonun üzerinde büyükbaş hayvan kurban bayramı için sevk edildiğini öğrendik. Dolayısıyla yeter sayıda piyasada kurban vardır ve vatandaşlarımız için endişe edici bir durum yoktur."

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!