Denizin kirliliği gözler önüne serildi

Güncelleme Tarihi:

Denizin kirliliği gözler önüne serildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 16:00

Denizin kirliliği gözler önüne serildi

Haberin Devamı

MERSİN'de 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeni ile gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalgıçlar tarafından toplanan deniz atıkları, insanların çevreye verdiği zararı gözler önüne serdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Aquademi Dalış Kulübü ve marina işbirliği ile dalgıçların deniz dibindeki atıkları toplaması ile beraber teknelere yüklenen atıklar karaya çıkarıldı. Lastikten  metal kafeslere kadar denizden çıkarılan birçok atık  Büyükşehir Belediyesi tarafından Marina'da kurulan stantlarda sergilenmeye başladı. Çoğunluğunu cam ve plastik şişelerin oluşturduğu atıklar insanoğlu tarafından çevreye verilen zararı bir kez daha gözler önüne serdi.
Çevre kirliğine dikkat çekmek, çevre ve canlı sağlığının korunması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen deniz temizliği etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Denizden çıkarılan birçok atık ilkokul öğrencileri tarafından incelenirken, öğrencilere uzmanlar tarafından kısa bir eğitim ve bilgilendirme sunumu yapıldı.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!