Cumhuriyet Bayramına Doğru

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramına Doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:01

Mersin’deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümünü, yayınladıkları mesajlarla kutladı.
Mersin Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mehmet İzol, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizde, ’egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışının benimsendiğini belirterek, "Bu yıl ülkemizin kuruluşunun 92. yılını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, değerli milletimizin verdiği güçle birlikte ilerlemeye, gelişmeye devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için canını ortaya koyarak savaşmış tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.
Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, ’Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyerek bu toprakları yurt edinmiş, bütün insanlığı kucaklayan bir millet olabilme onurunu yaşatmış, büyük önder Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceklerini ifade ederek, "Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiş, ‘Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ diyerek yüreklendirmiştir. Kutsal emanetimiz Cumhuriyetimizin 92. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor, Atamızı ve çok değerli silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" diye konuştu.
Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Memiş, Cumhuriyetin, geçmişten geleceğe akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşama olup, milletimizin tarih sahnesinde dirilişinin adı olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmak olup, hedefi çağdaş eğitim olanakları ile bilgi toplumuna ulaşmaktır. Cumhuriyet rejimi; Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle biz Türklerin, tabiat ve adetlerine en uygun yönetim biçimidir. Çünkü bizler tarih boyunca hep özgürlüğün peşinden koşmuş, özgürlüğüne düşkün bir milletiz. Cumhuriyetin temelinde, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmak yatar. Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkartan ve Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak temelleri atan Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!