Çocuklarda göz tembelliğine dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda göz tembelliğine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:14

Çocuklarda göz tembelliğine dikkat!

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki Özel Maya Göz Merkezi'nde görev yapa Op. Dr. İspir Kırbeci, küçük yaşlarda görülen görme bozukluklarının, göz tembelliğine yol açtığını söyledi.
Op. Dr. İspir Kırbeci, çocuklarda görme bozukluğu konusunda aileleri uyardı. Kırbeci, gözlerin 7-8 yaşına kadar gelişimini tamamladığını belirterek, şaşılık, yüksek bozukluktaki görme kusurları, iki göz arasında bulunan 3 numaralık fark, doğuştan gelen katarakt ve aşırı göz kapağı düşüklüğü konusunda bilgi verdi. Bu sorunların göz tembelliğini tetiklediğini dile getiren Kırbeci, şöyle devam etti:
"İlk yeni doğan göz muayenesi ve ilk 18 ayda yapılan göz muayeneleri önerilir. Yeteri kadar kullanılmayan göz gelişimini tamamlayamaz. Küçük yaştaki çocuklar sağlam gözleriyle görebildikleri için diğer gözdeki bozukluğu da anlayamaz ve ifade edemez. Bu nedenle ebeveynlerin mutlaka 1 yaşından itibaren her yıl çocuklarını düzenli olarak göz muayenesinden geçirmesi gerekiyor. 10 yaşından sonra göz tembelliği hastalığı tedavi edilemez. Göz tembelliği ciddi bir hastalıktır. Yüzde 90'a varan görme kaybına sebep olabilir."

TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!