CHP'li Kuyucuoğlu: Mersin 2 yıl daha kaybetti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kuyucuoğlu: Mersin 2 yıl daha kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:35

CHP'li Kuyucuoğlu: Mersin 2 yıl daha kaybetti

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili CHP'li Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 2 yıllık görev süresini değerlendirirken, "Mersin'in 2 yıl daha kaybetti" ifadesini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen Kuyucuoğlu, seçim sürecinde verilen sözlerin unutulduğunu savundu. Başkan Kocamaz'ı eleştiren Kuyucuoğlu şöyle konuştu:
"Mersin kayıp 2 yıl yaşamıştır. Mersin'e hizmet yapılmamıştır. Geçen sürede dağ fare doğurdu. Kağıt üzerinde projelerle göz boyama, günü kurtarma anlayışı Mersin'e ihanettir. Seçilmeden önce yaklaşık 1,5 yıl seçim kampanyası yürüten Kocamaz, bu sürede verdiği sözleri, 2 yıllık görev süresinde unutmuştur. Tanıtım kitabında yer alan deniz otobüsü, deniz uçağı, Balık Pazarı, Kasaplar Çarşısı, organize sanayi bölgesi bağlantı yolları ve hafif raylı sistem vaatlerinde bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı."

OTOGAR ELEŞTİRİSİ

Yeni otogarla ilgili yaşanan soruna da değinen Kuyucuoğlu, "Kocamaz kentin dört bir yanını otogara çevirme becerisi göstermiş, halk arasında 'Bize her yer otogar' söylemlerine neden olmuştur. Otobüsler değişik yerlerden kalkıyorlar. Vatandaşımız Kocamaz ile alay eder olmuş ama bu arada belediye de gelir kaybına uğramıştır" diye konuştu. Kuyucuoğlu şunları söyledi:
"Kocamaz, israf şampiyonu belediye yaratmıştır. Koskoca 1 milyonluk şehrin otogarı çalışmıyor. Otobüsler değişik yerlerden kalkıyor ve mahkemelik bir durum var. Beceriksizlikler nedeniyle hem Mersin hizmet alamıyor, yapılmış, işlemesi gereken koskoca bir otogar var hem de 2 yıldır gelir kaybına uğruyor. Tulumba kavşağında hatalar var. Ulaşıma çözüm olarak gösterilen monoray sistemi ile Mersinliler uyutulmaya devam ediliyor."

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)
(04.04.2016)(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!