Cami ve sosyal donatılarına açılış

Güncelleme Tarihi:

Cami ve sosyal donatılarına açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 11:33

Cami ve sosyal donatılarına açılış

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde belediye tarafından yaptırılan ve Selçuklu mimarisi özelliğine sahip olan ilk caminin açılışı törenle gerçekleştirildi.
Kemalpaşa Mahallesi'nde yaptırılan cami açılış törenine MHP Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Mahalle Muhtarı Ertan Ayhan ile vatandaşlar katıldı.
Buradaki açılışta konuşan Başkan Can, Tarsus’ta sağlanan huzur ve kardeşliğin devamı için herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Cami altı taziye evi, giriş, zemin ve teras katı şeklinde 3 katlı olarak planlanmıştır. Mevcut namaz kılabilecek vatandaş sayısı yaklaşık bin kişidir. Siz değerli hemşerilerimizle birlikte açıyoruz. Camimizin içi cemaat dolsun, şimdiden de hayırlı olsun" dedi.
Ayrım yapmadan eşit hizmet verdiklerini ifade eden Can, "Bizlerin çalışmakla ilgili bir sıkıntımız yoktur. 45 mahallemizde dini, dili, mezhebi fark etmeksizin ayrımı yapmadan hizmetlerimizi yapıyoruz. Tek amacımız şehrimizde kardeşliğimizin ve huzurumuzun devam etmesidir. Huzur ve kardeşliğimizin devam etmesi için hepimizin birbirimize ihtiyacı vardır. Duyarlı olarak şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.
Camilerin ortak bir gaye olduğunu kaydeden Kaymakam Ünal ise, şunları söyledi:
"Cami, kilise, cem evi demek toplanmak demektir. Şehir merkezlerinde hep cami merkezli olarak görürsünüz. Cami yakınındaki evler her zaman daha kıymetlidir. Bu güzel hizmete vesile olan ve sizlerin değerli katkılarıyla gelmiş ve tüm teveccühlerinize layık olmuş bir belediye meclisi ve belediye başkanına şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum,"
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanlarla Kemalpaşa Cami ve Medeni Ayhan Taziye evinin açılış kurdelesi  mahallenin yaşlıları tarafından birlikte kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!