Çalışkan: Mersin Anadolu'nun İstanbul'u

Güncelleme Tarihi:

Çalışkan: Mersin Anadolunun İstanbulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 13:08

Çalışkan: Mersin Anadolu'nun İstanbul'u

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Vekili Murat Çalışkan, Mersin'in başta lojistik üstünlüğü ile her geçen gün daralan Marmara Havzası'nın tek alternatifi olduğunu belirterek "Mersin Anadolu'nun İstanbul'udur" dedi.
Murat Çalışkan, sahip olduğu turizm ve ticaret potansiyeliyle Mersin'in 'mega şehir' olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:
"Mersin, bir çok bakımdan ülkemizin yatırıma en elverişli kentlerinden birisi. Hem tarım hem ticaret açısından arazi imkanları bol, kış mevsimi az, uzun sahil şeridine sahip, limanı ve serbest bölgesi ile Ortadoğu'nun, İç Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun sahile açılan kapısı durumunda. Ayrıca kent kozmopolit bir yapıya sahip. Kozmopolit şehirler kültürel anlamda karma bir yapıya sahip olduğu için gelişimi daima hızlıdır. Gün boyu insanların hoşça vakit geçirebileceği bir çok sosyal alanlara sahip. Kentle ilgili eleştirilecek bir konu varsa o da Mersin'in deniz kıyısında yer alan bir kent olmasına karşın şehir merkezinde denize girebilecek çok az yer olması. Oysaki kent merkezinin denize bakan yüzünü plajlar ile faydalanır hale getirirsek hem kente ayrı bir güzellik katar hem de ayrı bir katma değer yaratırız. Mersin her geçen gün büyük bir gelişim gösteren, Anadolu'da İstanbul'un tek alternatifi olabilecek kenttir. Bugün limanıyla, demiryolu ve karayolu ulaşımıyla, Çukurova Bölgesel Havaalanıyla lojistik üstünlüğünü elinde barındıran Mersin, sanayi yatırımlarına ev sahipliği yapabilecek bölgeleri ile Marmara Havzası'nın alternatifi konumundadır."
TURİZM SERBEST BÖLGESİ ÖNERİSİ
Mersin'in turizmden hak ettiği payı alamadığına dikkat çeken Çalışkan, kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Kazanlı bölgesinin 'Turizm Serbest Bölgesi' ilan edilmesini önerdi. Yatırımcıları bu bölgeye çekebilmek için ücretsiz arsa tahsisi, düşük vergi gibi avantajlar sunulabileceğini belirten Çalışkan "Bu bölgede inşa edilebilecek oteller golf, turizm sektörü altındaki eğlence seçenekleri veya farklı bir konseptle inşa edilebilir" diye konuştu.

MERSİN,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!