Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe borçlanması tartışması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediye Meclisinde bütçe borçlanması tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:15

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe borçlanması tartışması

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın üçüncü birleşimi, 2018 yılı bütçe borçlanması tartışmaları ile başladı. 
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2017-2019 Revize Stratejik Plan paralelinde hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşüldü. 2018 yılı için öngörülen 495 milyon TL tutarındaki bütçe borçlanması ile ilgili bazı meclis üyeleri eleştirilerde bulundu.
Gelen eleştirilere cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ''Yatırım yapmazsak borçlanmayabiliriz. Bir şeyi önerirken elinizde veriler olacak. Şu yatırımları yapın. Şunları yapmayın demeniz gerekecek. Elinizde böyle bir liste varsa konuşalım. Afaki konuşmak olmaz. Borçlanılacak tutar, bütçeyi oluştururken denkleştirme amacıyla konulmuş bir rakam. İllaki borçlanılacak ya da o tutar kadar borçlanılacak diye bir şey yok'' dedi.
ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan hizmetlerin yeterli olmadığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Kocamaz, ''Bir işe nereden baktığınız çok önemli. Meclis üyesi arkadaşlarımız belediyenin verdiği mücadeleyi bilemez. İki tane battı-çıktı dışında hizmet yapılmadığını söyleyen arkadaşımız acaba Mersin merkezin dışında nereye gitti ki böyle bir değerlendirme yapma hakkını kendinde görüyor? 1 milyon 785 bin insana hizmet ediyoruz. Gelir, insan sayısına göre geliyor. Borçsuz belediye olmaz. Elimizi vicdanımıza koyalım. Geçen yıl da bir borçlanma hedefi koyduk. Büyük bir kısmı yol, asfalt ve su hizmetlerine gitti. Otoban gibi köy yolları yapıyoruz. Yıllardır yapılmayan işler gerçekleşiyor. Hedeflediğimiz noktaya yaklaşmak üzereyiz'' diye konuştu.
AYNI OTOBÜSTE YOL ALIYORUZ
Monoray Projesi'nde yaşanan gecikmeyi de açıklayan Kocamaz, şunları söyledi: ''Monoray projemiz daha fazla uzamasın diye ısrarla Havaray yapalım dedik.  Alt yapıya zarar vermeden üstten bir Havaray yapalım dedik. En son ‘Biz size Havaray yaptırmayız’ dediler. Karma sistem yapın dediler. Eylül ayı sonunda bu sisteme göre proje ihalesine çıktık. Hala itiraz aşamasında bekliyor. Bunun projesi bize söylenene göre en az 10 ay alır. Bilen bilmeyen herkes konuşuyor da keşke her şey sizin düşündüğünüz gibi kolay olsaydı. Yapılan tesisleri gezin görün diyoruz, kimse gelmiyor. Gezip görmeden hayallerle bir şeyler yürütmeye çalışıyorlar. Bu otobüsün direksiyonunda biz varsak içinde de siz varsınız.''
2018 Yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu 30 Kasım 2017 Perşembe tarihinde tekrar görüşülmek üzere ertelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!