Bu kumbaralar doğayı koruyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kumbaralar doğayı koruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 14:55

Bu kumbaralar doğayı koruyor

Haberin Devamı

MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi’nde belediye, ilçenin çeşitli yerlerine ‘Atık pet, şişe toplama kumbaraları’ yerleştirerek, geri dönüşüm sistemini ilçenin genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında ‘Atık Pet Şişe Toplama Kumbaraları’ yerleştirildi. İlçenin en işlek bölgelerine, park ve caddelere kurulan kumbaralar görüntüsüyle de vatandaşların ilgisini çekiyor. Dekoratif pet şişesi görünümünde olan ve üzerinde ‘Dönüşüm Seninle Başlar’ sloganının yer aldığı kumbaralar, şimdiden vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.
Ambalaj atıkları konusunda konutlarda yapılan bilgilendirme toplantıları haricinde okullarda çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "İlçemizde aylık ortalama 900 ton ambalaj atık geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor. Bunun dışında evsel atıklarla beraber katı atık düzenli depolama tesisine gönderilen ambalaj atığı miktarı toplam evsel atığın yüzde 27’si kadarına tekabül ediyor. Bu da aylık ortalama bin 200 ton ambalaj atığının ekonomiye geri dönmediği anlamına geliyor. Bunun bilincinde olduğumuz için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte ambalaj atıkları konusunda ciddi adımlar atıyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!