Başkan Kocamaz, KKTC Harnup Festivali’nde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz, KKTC Harnup Festivali’nde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 13:46

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN KOCAMAZ, TARSUS BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLAN KKTC TATLISU BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 10. ULUSLARARASI HARNUP FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği 10. Uluslararası Harnup Festivali’nin açılışına katıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu’nun da yer aldığı açılışa, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro ile birlikte giden Başkan Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, bölgeye ait ürünlerin çeşitli platformlarda tanıtılmasının önemli olduğunu ve bu tür festivallerin de bu tanıtıma katkı sağladığını söyledi. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın, Tatlısu için olmazları başardığını belirten Kocamaz, “Tatlısu’yu 1996’dan beri çok yakından biliyor ve tanıyorum. Tatlısu’nun nereden nereye geldiğini bizzat gözlemleyen bir kardeşiniz olarak Tatlısu ile sizler gibi ben de gurur duyuyorum. Tarsus Belediyesi’nin bir kardeş belediyesi olarak Tatlısu’nun gösterdiği çaba ve başarı bizleri gururlandırıyor” dedi.
Başkan Orçan’ın, konuşmasında harnupla ilgili sıkıntılarını anlattığını da dile getiren Kocamaz, belediye başkanlarının sadece rutin belediyecilik hizmetleri yapmadığını, o bölgede yaşayan insanların ortak sıkıntılarını da kendi sıkıntısı olarak bilip, ilgili ve yetkili yerlere ilettiklerini vurguladı. Kocamaz, “Biz de Mersin’de ve yıllarca görev yaptığımız Tarsus’ta o kentin sıkıntılarını, üreticinin sorunlarını zaman zaman Türkiye’nin yetkililerine iletiyorduk. Dolayısıyla bu tavır ve davranış bize yabancı değil. Ben Sayın Başkana kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Kocamaz, gelecekte hem Tatlısu hem de Mersin’in çok daha güzel olacağını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, Başkan Kocamaz’a harnup ağacından yapılan maket hediye ederken, Kocamaz da Orçan’a Nusret Mayın Gemisi maketini verdi.
Kocamaz, açılışın ardından festivalde yer alan stantları da gezerek esnafla sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!