Başkan Kocamaz Gazilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz Gazilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 12:06

Başkan Kocamaz Gazilerle buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kente gelen Muharip Gaziler Derneği'nin Şube Başkanları ve 81 ilin temsilcileri onuruna yemek düzenledi.
Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Recep Bozkuş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, gaziler ve aileleri katıldı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Kocamaz, "Sizler bizim üniversite yıllarımızda Kıbrıs'ta mücadele verdiniz. Bugün Kıbrıs'ta soydaşlarımız rahat edebiliyorsa sizlerin verdiği o mücadeleler sayesinde. Ben hem Kıbrıs şehitlerimizi hem de tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Allah ruhlarını şad,  mekânlarını cennet etsin. Gazi olan tüm vatandaşlarımıza da uzun ve sağlıklı ömürleri diliyorum. Gerçekten bizler tarih boyunca bizimle uğraşanlarla, bizi haritadan silmek isteyenlerle mücadele ettik. Hem Kore gazilerimizi hem de Kıbrıs gazilerimizi Mersin'de ağırlamak bizler için çok büyük bir onur ve gurur" dedi.
Mersin'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Tandoğan, "Burada gördüğünüz gaziler Türkiye'nin dört bir yanından geldiler. Hepsi 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldılar. Mersin bizim için önemli çünkü Kıbrıs Barış Harekatı'na buradan katıldık. Kıbrıs'ta yaralanan arkadaşlarımız Mersin'de tedavi gördüler. Bu açıdan Mersin bizim için önemli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Tandoğan'a Nusrat Mayın Gemisi'nin maketini hediye ederken, Tandoğan ise plaket takdiminde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!