Başarılı öğrenciye bisiklet

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrenciye bisiklet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 16:57

Başarılı öğrenciye bisiklet

Haberin Devamı

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde Sağlık Bakanlığınca yürütülen ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında, başarılı 136 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.
Programı kapsamında Silifke Kaymakamlığı, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çeşitli liselerden belirlenen 136 başarılı öğrenci için Gazipaşa İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Kaymakam Şevket Cinbir, hareketli olmanın kişiyi her zaman sağlıklı kıldığını söyledi. Cinbir, motosiklet kullanımı noktasında Silifke’de sonuçları kötü olan birçok kaza yaşandığına dikkat çekerken, modifiye edilmiş, tescili olmayan bir çok motoru trafikten men ettiklerini dile getirdi.
Velilerden çocuklarına daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bisiklet almalarını isteyen Kaymakam Cinbir, "İlçemizde bisiklet kullanım sayısı ne kadar artarsa o zaman belediyelerimizde bisiklet yolları yapmak isteyeceklerdi" dedi.
Kendisinin bisiklet sürmeyi üniversiteden sonra öğrendiğini de dile getiren Cinbir, sağlıklı bir yaşam için çocukların bisiklete yönlendirilmesi gerek sözlerine ekledi.

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)
(09.08.2016), (FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!