Başaralı Ve Kemik’ten Kızılay’a Kan Bağışı

Güncelleme Tarihi:

Başaralı Ve Kemik’ten Kızılay’a Kan Bağışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 09:35

MERSİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ. DR. MUSTAFA KEMAL BAŞARALI VE MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. AYTEKİN KEMİK, İKİ MÜDÜRLÜKTE GÖREVLİ PERSONELLE BİRLİKTE KIZILAY’A KAN BAĞIŞINDA BULUNDU.

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı ve Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, iki müdürlükte görevli personelle birlikte Kızılay’a kan bağışında bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Kızılayı Mersin Şubesi tarafından kan vermenin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nde stant kurularak kan verme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, İl Sağlık Müdürü Başaralı ile Halk Sağlığı Müdürü Kemik ve aynı binada bulunan iki müdürlükte çalışan personel Kızılay’a kan verdi.
Kan vermeden önce bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Başaralı, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizerek, “Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmakta” dedi.
Kan bağışının önemine vurgu yapan Başaralı, “Sağlık çalışanları olarak bizler sadece ellerimizle değil, Kızılay’a kan bağışında bulunarak da şifa dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Kan vermek insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlatıyor. 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı insanın yılda 2-3 kez kan bağışında bulunmasında fayda var. Unutmamak lazım, bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!