Avukatlar çocuklara istismarı anlatmak için sahneye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar çocuklara istismarı anlatmak için sahneye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 11:17

Avukatlar çocuklara istismarı anlatmak için sahneye çıktı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Baro Çocuk Hakları Merkezi, çocuklara cinsel istismardan korunma yollarını ve haklarını, avukatlar tarafında sahnelenen ‘Sihirli Küre’ adlı tiyatro oyunu ile anlattı.
Kültür Merkezi’nde sahnelenen çocuk oyununu, Baro Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir, baro yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli birlikte izledi.
Melik Öztürk tarafından kaleme alınan oyunda, dünyada ve Türkiye’de önemli bir konu olan çocuklara yönelik cinsel istismar ve istismardan korunma yolları ile çocuk haklarının anlatılırken, avukatlar Ahmet Paket, Tülay Sevgi Can, Goncagül Kandemir, Ezgi Çakır, Seher Özkan Dinç, İlayda Kaya, Sinem Şimşek, Ayşemsu Kaya, Zeynep Can, Burak Arkalı, Serhat Eser, Kader Mağrur, Burcu Eser, Kamil Ekinci, Burcu Kılıç,  Ahmet Aydemir, Elif Kurt tarafından sahnelendi.
Projenin gerçekleşmesine öncülük eden önceki dönem Baro Başkanı Ali Er, proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye’de ilk defa çocukların istismardan korunmaları için bilinçlenmelerini sağlayacak ve çocuk haklarını anlatan bir tiyatro oyunu kaleme alındı. Bu proje Türkiye’de ilk ve tek tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor. Senaryosu Psikiyatri Prof. Dr. Fevziye Toros tarafından incelenip onay almış olan oyunu ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın istismardan korunma yönünde bilinçlenmeleri, toplumda bu konuda farkındalık yaratılması ve çocuklara hukuk kuralları ile tanınmış olan çocuk haklarının anlatılması, öğretilmesi amaçlanıyor. Oyun ilkokul sınıf çocuklarına sahnelenecektir. Bu tiyatroyu Mersin ve ilçelerinde periyodik olarak sahnelenecek olup, izlemeyen hiçbir çocuk kalmayacak" diye konuştu.
Daha sonra eski Başkan Er, Başkan Yrd. Av. Gazi Özdemir, Sayman Av. Melike Zafer Gürgen ve yönetim kurlu üyesi Av. Ayşe Günar, projede emeği geçenlere plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!