Tahliye kanallarını belediye açacak

Güncelleme Tarihi:

Tahliye kanallarını belediye açacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 12:53

Tahliye kanallarını belediye açacak

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan yağış nedeni ile DSİ’ye ait tıkanan tahliye kanalları belediye ekipleri tarafından temizlenerek açılacak.
Anamur Belediye Meclisi aralık ayı ilk oturumunda Toroslar  Elektrik Dağıtım A.Ş’nin talep ettiği 5 trafo yerinin belirlenmesi ile ilgili talebi görüştü. Toroslar EDAŞ’ın talep ettiği trafo yerleri için harita üzerinden bilgi verildi. Toplantının tek gündem maddesi olan trafoların yerinin komisyona devredilmesi oylamaya sunuldu. Madde oy birliği ile komisyona devredildi.
Bu arada, CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Çetin, dilek ve temenniler bölümünde ise Anamur Ovası'nda sular altında kalan muz seraları ve evlerinin kurtarılması için tahliye kanalını hangi kurumun açacağını sordu. Çetin, Anamur Şehir Stadyumu karşısında tahliye kanalının tıkanması sonucu sera ve evlerin sular altında kaldığı hatırlatılarak vatandaşın DSİ, Büyükşehir ve Anamur Belediyesi arasında kaldığını söyledi.
Çetin’in sorusunu yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Sarıca, kanalın tıkanan kısmını Anamur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün açacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!