Alerji tedavisi gören genç kızın karaciğerinde kist çıktı

Güncelleme Tarihi:

Alerji tedavisi gören genç kızın karaciğerinde kist çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:07

Alerji tedavisi gören genç kızın karaciğerinde kist çıktı

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'de, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ezgi Sezer’in, alerji tedavisiyle iyileştirilmeye çalışılan kaşıntılarının, karaciğerinde bulunan portakal büyüklüğündeki kistten kaynaklandığı anlaşıldı. Patladığı belirlenen kist, ERCP yöntemi ve cerrahi operasyonla alındı.
Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanlığı öğrencisi olan Ezgi Sezer'e, çeşitli sağlık kurumlarında uzun süre kaşıntıya bağlı olarak alerji tedavisi uygulandı. Sorunu devam eden Ezgi Sezer, karın ağrısı da yaşamaya başlayınca Tarsus Medical Park Hastanesi acil servisine başvurdu. İlk incelemenin ardından genç kız Genel Cerrahi Polikliniğine yönlendirildi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan yaptığı incelemede, Ezgi Sezer’in karaciğerinde bulanan 10 cm boyutunda bir kistin patladığını belirledi. Genç kıza, safra yollarının temizlenmesi için Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, ameliyatsız bir işlem olan ERCP’yi uyguladı. Ardından Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ve ekibi tarafından ameliyatla, karaciğerdeki kist alındı.
Op. Dr. Karakan, vücuttaki kaşıntıların küçümsenmemesi ve alerjinin yanı sıra kistten de şüphelenilmesi gerektiğini söyledi. Op. Karakan karaciğer kistlerine genellikle, çok iyi temizlenmeyen taze sebzeler ile aşıları yapılmadan evde beslenen köpeklerin yol açtığını belirtti. Sağlığına kavuşan Ezgi Sezer ise hekimlere teşekkür etti.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!