Akdeniz’e modern çöp konteynırları

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’e modern çöp konteynırları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 09:53

Akdeniz’e modern çöp konteynırları

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, her biri 3 bin litre depolama kapasitesine sahip 10 adet yeni çöp konteynırı satın aldı. Su geçirmeyen ve koku yaymayan çöp konteynırları, ilçe sınırlarındaki ana arterlere yerleştirildi.
Akdeniz Belediyesi, temiz ve sağlıklı çevre hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla 10 adet koku oluşumunu önleyen, su ve benzeri atık sızdırmayan Avrupa standartlarında, estetik açıdan da dikkat çeken 10 adet çöp konteynırı satın aldı. Her biri 3 ton çöpü haznesinde barındırabilen konteynırlar ilçenin ana arterlerine yerleştirildi. Daha önce de aynı özelliklere sahip çöp konteynırından 18 adet satın alınarak, ihtiyaç duyan ana arterlere yerleştirilmişti. Yeni alınan konteynırlar ile bu sayı toplamda 28’e çıkarken, yeni konteynırlar, ilk olarak belediyeye ait teknik birimler sahasına indirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri de konteynırları kontrol ederek herhangi bir sorun olup olmadığını tespit etti.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, halk sağlığının ve temiz çevre hakkının korunması ve sürdürülmesi noktasında temizlik hizmetinin aksatılmaması, her türlü atığın zamanında toplanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!