Akdeniz Ekonomi Forumu tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Ekonomi Forumu tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 16:00

Akdeniz Ekonomi Forumu tanıtıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Akdeniz Ekonomi Forumu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.
İstanbul'da gerçekleşen tanıtım toplantısına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Uluslararası Liman Müdürü Johan Van Daele ve iş dünyasından temsilciler katıldı.
Uzun soluklu uluslararası konferanslar zincirinin ilk halkasını oluşturan forumun tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kocamaz, forumun ana temasının 'Ekonominin Cazibe Merkezi Akdeniz’ olarak belirlendiğini söyledi. Doğu Akdeniz bölgesini önemini anlatan Kocamaz, "Coğrafi konumu, doğal ve tarihi dokusu, kültürel birikimleri, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli, liman, serbest bölge gibi lojistik değerleri, Ortadoğu, Körfez ve Afrika odağındaki stratejik konumu ile gerçekten de ekonominin cazibe merkezi konumundadır. Küresel trendler, tarım, sanayi, enerji, lojistik, kadim kentler ve mavi büyüme konularının ele alınacağı bu ilk toplantı, bölgemizin söz konusu potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
7-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan foruma Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması beklenirken, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü forumdaki yerini alacak.
2 gün sürecek olan forumda, Akdeniz Havzasında Ticaret ve Yatırım Fırsatları, Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye, Akdeniz Havzası Hedef; Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme, Lojistik Üssü Akdeniz Havzası, Sürdürülebilir İnovatif Tarım ve Gıda, Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi ve Teknolojik Gelişmeler, Destinasyon: Doğu Akdeniz, Tarihi Kentlerden Günümüze - Akdeniz Mavisinden Yaşanabilir Yeşil Şehirlere konu başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!