Akdeniz Belediyesi, Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali Düzenleyecek

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Belediyesi, Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali Düzenleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 17:23

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Nisan ayında başladığı festivaller dizisi kapsamında ‘Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali’ düzenleyecek. Paneller, spor müsabakaları, tiyatro gösterileri, konserler, sergi etkinlikleri ve uçurtma şenliğinin gerçekleştirileceği, 7 gün sürecek festivalde, Haluk Levent ve İlkay Akkaya da birer konser verecek.
Akdeniz Belediyesi’nin, ilkini Nisan ayında gerçekleştirdiği Akdeniz Belediyesi Kültürler Buluşması, Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali ile devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 7 gün sürecek olan festivali Kilikya Nehir Derneği ve Radyo Kilikya işbirliği ile düzenleyecek. Festival kapsamında paneller, spor müsabakaları, tiyatro gösterileri, konserler, sergi etkinlikleri ve uçurtma şenliği yapılacak. Grup Kızılırmak’ın solisti İlkay Akkaya ve rock müziğin ünlü ismi Haluk Levent de festival etkinlikleri çerçevesinde verecekleri konserlerle Mersinlilerle buluşacak. Arap Alevi vatandaşların kendi dil ve kültürünü tanıtacağı stantların da yer alacağı festival, 25-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.
Festival, 25 Mayıs’ta Akdeniz Belediyesi tarafından yenilenen Kazanlı Mahallesi sahilindeki Caretta Caretta Parkı’nın açılışı ile başlayacak. Aynı gün futbol turnuvası eleme maçları yapılacak. Akşam da Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda “Suriye Gerçekleri” konulu panel gerçekleştirilecek. 26 Mayıs akşamı ise saat 20.00’de Edip Buran Spor Salonu karşısındaki Kilikya Kültür Merkezi inşaat alanında ünlü sanatçısı Haluk Levent bir konser verecek. 27 Mayıs günü futbol turnuvası yarı final maçlarının yanı sıra Karacailyas Düğün Salonu’nda Arapça tiyatro gösterimi, çocuk korosu konseri ve Zeki Çelik konseri düzenlenecek. 28 Mayıs’ta Akdeniz Belediyesi Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışının ardından, Adanalıoğlu spor sahasında Grup Nidal ve İlkay Akkaya sevenleriyle buluşacak.
Futbol turnuvası final maçlarının yapılacağı 29 Mayıs’ta, geleneksel Arap yemekleri yarışması da düzenlenecek. 30 Mayıs günü Kilikya Nehir Derneği Cumhuriyet Şubesi’nde açılacak yiyecek ve kitap stantları ile resim ve fotoğraf sergileriyle birlikte serbest sahne açıkhava konserleri ve uçurtma şenliği gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 16.00’da Kilikya Kültür Merkezi inşaat alanında Musalla Müzik Topluluğu, Ercan Rende ve Kaldırım Müzik Topluluğu sahne alacak. Festivalin son gününde devam eden stantların ve serbest sahne etkinliklerinin yanı sıra judo ve cimnastik gösterileri yapılacak. Festivalin kapanış konserinde ise Bedii Şaraplı, İbrahim Özberk ve Ali Sezen sahne alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!