14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

Güncelleme Tarihi:

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 14:00

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin, yürütülen tarım politikaları sayesinde kendi kendine yetebilen ülkeler arasında iken bugün birçok gıda maddesini ithal etmek zorunda kaldığını söyledi.
Kocamaz, 14 Mayıs ’Dünya Çiftçiler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye’nin tarım ürünlerinin birçoğunu ithal eden ülke konumuna getirildiğini ifade ederek, "Hızla artan dünya nüfusuna bağlı olarak temel besin ihtiyacımız olan bitkisel ve hayvansal gıdaların artışı kaçınılmazdır. Ülkemiz suyun, havanın ve toprağın buluştuğu nadide bir coğrafyada inşa edilmiştir. Buna rağmen Türkiye, yürütülen tarım politikaları sayesinde kendi kendine yetebilen ülkeler arasında iken bugün birçok gıda maddesini ithal etmek zorunda kalmaktadır” dedi.
Çok parçalı arazilerde tarımsal üretim yapmanın cefalı, külfetli ve maliyetli olduğunu belirten Burhanettin Kocamaz, “Üreticilerimizin ürün satışı ile pazardaki fiyatlar arasında uçurumlar var. Mersin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri’nin imzalayacağı protokol kapsamında hallerde üreticiden tüketiciye direkt satış olanağının sağlanması konusunda pilot iller arasında seçilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu konu üzerinde hassasiyetle duracak, üreticimizin yanında olacak ve her türlü imkanı sağlayacaktır” diye konuştu.
Kocamaz, açıklamasının sonunda, alın teri ile yaşam mücadelesi veren, ürettiği ürünü değeri altında satmaya mecbur kalan üreticilerin ’Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!