MTDF heyetinin Ankara ziyareti

Güncelleme Tarihi:

MTDF heyetinin Ankara ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:39

- MTDF yönetimi, başkanlık sistemi, çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları ve yaşanan göçler ile ilgili Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) yönetimi, başkanlık sistemi, çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları ve yaşanan göçler ile ilgili Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Ankara dönüşü konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve Avrupa Birliği Delegasyonu Başkan Yardımcısı Büyükelçi Bela Szombatı görüştüklerini belirtti.

MTDF Başkanı Öter, yaptıkları görüşmelerde, gündemde olan yeni anayasa çalışmaları, başkanlık sistemi tartışmaları, çözüm süreci ve son dönemde bölgede meydana gelen şiddet, ölüm, terör olayları, iç ve dış göç nedeniyle yaşanan endişe ve huzursuzluğu mecliste temsil edilen siyasi parti liderlerine aktardıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Akan kardeş kanın durması için tüm siyasi partilerden azami çaba sarf etmelerini talep ettiklerini dile getiren Öter, şöyle konuştu:

"Üç günlük Ankara ziyareti verimli geçtiğini düşünüyoruz. Başta Suriyeli mülteciler olmak üzere bölgede gelişen olayları konuştuk. Bölgemizin ve ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı pekiştirici, akan kanın durması için gerekli olan her türlü katkıyı sunmayı sivil toplum örgütleri olarak görev ve sorumluluk biliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!