Midyatlı kadının okuma azmi: 51 yaşında lise diploması aldı

Güncelleme Tarihi:

Midyatlı kadının okuma azmi: 51 yaşında lise diploması aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:20

Midyatlı kadının okuma azmi: 51 yaşında lise diploması aldı

Haberin Devamı

Mehmet Halis İŞ / MİDYAT(Mardin), (DHA) - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde bir kurumda aşçılık yapan ve hayatı boyunca kardeşlerine bakmak için hep çalışmak zorunda kalan, bu yüzden de hiç evlenmeyen Hatun İnan, 4 yıllık Açık Öğretim Lisesi’ni 51 yaşında bitirerek, mezun oldu.
Midyat’taki bir kurumda aşçı olarak çalışan Hatun İnan, küçük yaşlardan beri çalışmak zorunda olduğu ve zaman bulamadığı için okuyamadı. Daha sonra fırsat bulunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Açık Öğretim Ortaokulu, ardından da 4 yıllık Açık Öğretim Lisesi’ni bitiren Hatun İnan, lise diplomasını Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz’ın elinden aldı. İnan’ı okuma azminden ve başarısı nedeniyle kutlayan Orhan Şaşmaz şöyle dedi:
"Ablanın bu okuma azmini gerçekten bizler de alkışlıyoruz ve kendisini tebrik ediyorum. Abla, özel yaÅŸamında kendisini kardeÅŸlerine feda etmiÅŸ, çalışarak 2 kardeÅŸini okutup, eÄŸitim masraflarını karşılayıp, öğretmen olmalarını saÄŸlamış. Onun bu yaşında, bu gayreti ve çabası bizleri mutlu etti. Ä°nÅŸallah bundan sonra diÄŸer kadınlara da ablamız örnek olur."Â
ŞİMDİ SIRA ÜNİVERSİTEDE
Okuyamamanın sıkıntısını hep içinde taşıdığını ve okuma azmini hiç kaybetmediğini belirten Hatun İnan da şunları söyledi:
"Kardeşlerime bakıyordum, onları çok seviyordum. Çok çalıştım, onun için hiç evlenmedim. Okumak istedim, olmadı. Şimdi hem çalışıyordum, hem de açıktan okulumu bitirdim. Meraktaydım, heyecanlıyım hep. Diplomamı aldım bugün çok sevindim. Bütün kadınlara çağrımıdır; okuyun, okumanın yaşı yoktur. İnşallah üniversite okumaya da niyetim var."
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!