Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu

Güncelleme Tarihi:

Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 15:53

- Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu üyelerini kabul etti.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu üyelerini kabul etti.

Midyat sorunlarının tartışılması ve çözüm yollarının bulunması için sivil toplum kuruluşları ve esnaftan oluşan Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu üyelerinden oluşan Şehir Plancıları Odası Mardin İl Başkanı Reşit Coşkun başkanlığındaki heyet, Bingöl’ü ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bingöl, hayırlı olası temennisinde bulunarak, platformun sorunları tartışabilecek bir ortam oluşturması temennisinde bulundu.

Türkiye’de demokrasinin en önemli temel yapı taşlarından birisi sivil toplum hareketleri olduğunu söyleyen Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu hareketlerin etkin ve verimli alanlarda kullanılması çok çok önemli. Bizim maalesef biraz topluluğumuzda sivil toplum örgütleri beli bazı menfaatleri gerçekleştirmek için ortaya çıkıyormuş imajı gösteriyor. Bunu biraz Midyat üzerine söylüyorum. Belli alanlar parselleniyor ve o alanlardan rant edilmeye çalışılıyor. Ben bunu söylerken bütün sivil toplum örgütlerini kast ederek söylemiyorum. Geneli böyle değil ama hissettiğim maalesef, gözlemlediğim bazı olaylardan hareketlerden dolayı bunu söylüyorum. Sorunlar tartışılmadan çözümü bulunmaz."

Haberin Devamı

Coşkun ise, "Hepimiz elimizi taşın altına koymaya çalışıyoruz. Bir menfaat olmadan Midyat için neler yapabiliriz? Onun için uğraşıyoruz. Hedefimiz, bir dernek, bir kuruluş gibi menfaat beklentisi olmadan arkadaşlarla ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip halkın sorunlarını ilgili makamlara iletmek, gerektiği takdirde yardımlar toplayarak sorumluluk taşımak" dedi.

Heyet’te, Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, Genç Kalemler Derneği Başkanı Halil Polat, Halk Otobüsleri Temsilcisi Mehmet Salih Aydın, gazeteciler ve esnaf temsilcileri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!