Mardin'de 'Kültür ve Sanat Yarışmaları' bölge finalleri 

Güncelleme Tarihi:

Mardinde Kültür ve Sanat Yarışmaları bölge finalleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 13:31

Mardin'de 'Kültür ve Sanat Yarışmaları' bölge finalleri 

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)- MARDİN'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen, 'Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları' bölge finalleri başladı.
Mardin'de 4 Gün boyunca sürecek yarışmalara, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'dan 344 öğrenci katılıyor. Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölge finallerine 9 ilden katılan lise ve üniversite öğrencileri 4 farklı kategoride yarışacak. Yarışmalar, bilgi, ses ve icra, şiir okuma ve tiyatro dallarında gerçekleştirilecek. Yarışmalar sonunda birinci olanlar, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak. Yarışma ile gençlerin sanata sahip çıkan, okuyan, düşünen, araştıran ve uygulayan bireyler olarak yetişmesinin amaçlanıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, gençlerin geleneksel kültürlerine sahip çıkabilmesi amacı ile 'Kültür Sanat Yarışmaları'nı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bölge finalinin ilimizde olması bizim için de gurur verici. İnşallah buraya gelen öğrencilerimizin kendilerini önemli hissetmeleri için elimizden geleni yapacağız. Mardin'e yakışır bir ev sahipliği yapacağız" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!