Faysal Durmaz Satranç Turnuvası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Faysal Durmaz Satranç Turnuvası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 13:52

- Midyat'ta liseler arası yapılan ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen Faysal Durmaz Satranç Turnuvası sona erdi.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Midyat'ta liseler arası yapılan ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen Faysal Durmaz Satranç Turnuvası sona erdi.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, satranç turnuvasında başarılı olan öğrencileri makamında kabul ederek ödüllerini verdi.

Turnuvada göstermiş oldukları başarıdan dolayı Anadolu Lisesi Satranç Kulübü ve öğretmenleri tebrik eden Bingöl, Faysal Durmaz'ın ailesinin yapmış olduğu organizasyonun takdire şayan bulduklarını söyledi.

Cehaleti el birliğiyle ortadan kaldıracaklarını dile getiren Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu yıl benim de, idareci arkadaşlarımın da, öğretmen arkadaşlarımızın da, öğrencilerimizin de başarıdan başka çıkış yolu yok. Biz cehaleti el birliğiyle ortadan kaldıracağız ve onlara hak ettikleri yaşam standartlarını ancak kaliteli eğitimle sunacağız. İşte biz, o ışığı da görüyoruz. Bu sene hedefimiz, Mardin’de ilçe sıralamalarında birinci olmak. Bu sıralamayı bu arkadaşlarla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Öğrenicileri Konya gezisi ile ödüllendireceğiz."

Haberin Devamı

Bingöl ve Midyat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, öğrenci ve okul müdürlerine ödüllerini verdi.

Midyat'taki 12 liseden 60 öğrencinin yarıştığı turnuvada sırasıyla Midyat Anadolu Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi ve Şenköy Çok Programlı Anadolu Lisesi takım halinde ilk üçe girdi.

Ömer Deniz, Yahya Ay, Ahmet Kaplan, Abdulvahap Gözen ve Eyüp Alpar turnuvanın şampiyonları oldu.

Bingöl, daha sonra turnuvanın anısına basın mensuplarına madalya verdi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Faysal Durmaz’ın anısını yaşatmak ve Midyat’ta lise öğrencileri arasında satrancı sevdirmek ve yaymak amacıyla aile şirketleri olan Durmaz Group 9 yıldır Faysal Durmaz Satranç Turnuvasını düzenliyor.

Ödül törenine Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Midyat Anadolu Lisesi Müdürü Abdulgafur Alptekin, İMKB Analolu Lisesi Müdürü Abdullah Kurnaz, MESDER Başkan Yardımcısı Abidin Gümüş ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!