Zihinsel engelli Sevtap'ın gelinlik hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli Sevtapın gelinlik hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 11:14

Zihinsel engelli Sevtap'ın gelinlik hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)- MANİSA'da yaşayan zihinsel engelli 41 yaşındaki Sevtap Sarsıer'in gelinlik giyme hayali gerçek oldu. Ailesi ve komşuları, Sevtap Sarsıer'e damatsız düğün yaptı.
Yunusemre İlçesi'nde yaşayan Rana Doğruparmak ve eski eşi Adil Sarsıer'in zihinsel engelli kızları Sevtap Sarsıer, hep düğünürün olmasını istedi. Birlikte yaşadığı annesi de kızının bu isteğini, akrabaları ve komşularının kendisini ikna etmesiyle gerçeğe dönüştürdü. Arda Mahallesi'ndeki çay bahçesinde Sevtap için düğün yapıldı. Düğüne, Savtap'ın akrabaları ve komşuları katıldı. Gelin gibi hazırlanan Sevtap, babası ve kendisi gibi engelli olan erkek kardeşiyle dans etti. Müzik eşliğinde oynayan damatsız gelin, hayallerine kavuştu. Düğünde pasta kesildi, geline kuşak takıldı.
"KIZIM GELİN OLMAYI ÇOK İSTİYORDU"
Çok mutlu olduğunu söyleyen Sevtap Sarsıer, "Sabaha kadar uyamadım, heyecanlandım. Güzel gelin oldum, düğünüm çok güzel oldu. Çok eğleniyorum" dedi.
Anne Rana Doğruparmak ise eşiyle 15 yıl önce ayrıldıklarını belirterek, kızı Sevtap ve oğlu Raci ile birlikte yaşadıklarını söyledi. Sevtap'ın zihinsel engelli olduğunu dile getiren anne Rana Doğruparmak, kızının gelinlik giymeyi çok istediğini anlattı. Rana Doğruparmak, "Çok yakın akrabalarım, arkadaşlarımız, komşularımız sayesinde düğün oldu. Beni ikna ettiler. Ben de, kızım da çok mutlu olduk. Çok güzel bir düğün oldu. Kızımın istediği oldu. O çok sevindi. Damatsız bir düğün. Sadece onun mutluluğu için böyle bir organizasyon yapıldı. Yıllardan beri bir gelin gördüğü zaman 'Anneciğim içim gidiyor, ben de gelin olmak istiyorum' diyordu. Gözyaşlarımı zor tutuyorum. Bu hissi anlatamam. Elim ayağım titriyor" diye konuştu.
Sevtap'ın yakınlarından Münire Ertem, "Aslında bu organizasyonu ablamın komşuları yaptı. Annesine her zaman 'Ben de gelin olmak istiyorum' derdi. Böyle bir organizasyona kalkıştık. Komşular, arkadaşları Sevtap'ı mutlu etmek istedik" dedi.
Baba Adil Sarsıer de kızını gelinlik içinde görünce çok duygulandığını anlattı. Adil Sarsıer, "Dünya gözüyle kızımızın mürüvvetini görmüş olduk. O da mahrum kalmadı. Kızımı gelinlik içinde görünce mutlu oldum" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!