Zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı kuş evleri ağaçlara asıldı

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı kuş evleri ağaçlara asıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 18:42

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Aktif Felsefe Derneği Manisa Şubesi tarafından yürütülen sosyal proje kapsamında Şehzadeler ilçesi Şehitler Ortaokulu'ndaki zihinsel engelli öğrenciler ile birlikte hazırlanan kuş evleri okul bahçesinde bulunan ağaçlara asıldı.

Dernek Başkanı Emel Tokuyan, projenin ilk etabında Celal Bayar Ünversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Şen tarafından hijyen eğitimlerin verildiğini ve GEA Uluslararası Arama Kurtarma ekibi tarafından da doğaya nezaket eğitimi verilerek kuş evlerinin hazırlandığını bildirdi.

Kuşevlerinin tasarımını Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Sıkı tarafından yapıldığını aktaran Tokuyan, 5. ve 6. sınıf zihinsel engelli öğrenciler ile birlikte kuş evleri yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Tokuyan, amaçlarının doğaya yardım etmek olduğunu belirterek, “Bu hayatta her canlının bir başka canlıya yardım edebileceğinin farkındalığını yaratmak amacımız” dedi.

Haberin Devamı

Tokuyan, kuş evlerinin yapımıyla ilgili amatör çalışmaların bulunduğunu belirterek, "Kuş evlerinin belli oranlarda özel malzemeler kullanılarak yapılması ve doğru bir şekilde asılması gerekiyor ki aynı zamanda da ekolojik sistemde de hayatı devam ettirelim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!