Yunusemre'de TOKİ işbirliğiyle köylüleri çağdaş konutlara kavuşturacak proje

Güncelleme Tarihi:

Yunusemrede TOKİ işbirliğiyle köylüleri çağdaş konutlara kavuşturacak proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 16:08

Yunusemre'de TOKİ işbirliğiyle köylüleri çağdaş konutlara kavuşturacak proje

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların çağdaş, planlı ve sosyal donatısı olan konutlarda yaşabilmesini sağlayacak olan 'Tarım Köy Projesi' için ilk adımlar atıldı. Pilot olarak 4 mahallede uygulamaya geçecek proje çerçevesinde önce kırsal mahalledeki vatandaşların görüşleri alınmaya başlandı.

AK Partili Yunusemre Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak, çağdaş, planlı ve sosyal donatısı olan konutlarda yaşabilmesini sağlayacak ilk adımlar atılmaya başlandı. Yunusemre Belediyesi hayata geçireceği Tarım Köy Projesi konusunda vatandaşları bilgilendirmek için kırsal mahallelerdeki bilgilendirme toplantıları için harekete geçti. İlk toplantı projenin hayata geçirilmesi düşünülen 4 pilot kırsal mahalle arasında yer alan Yuntdağı Bölgesi'ndeki Bağyolu Mahallesi'nde yapıldı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş ve teknik personel Bağyolu Mahallesi sakinlerine proje hakkında bilgi verdi.

"KIRSAL MAHALLELER HER YÖNÜYLE CANLANACAK"

Tarım Köy Projesi kapsamında TOKİ ile birlikte taslak bir çalışma yapıldığını dile getiren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, proje çerçevesinde Yuntdağı Bölgesi'nde Karaahmetli, Yuntdağıyenice, Şamar ve Bağyolu mahallelerinin pilot mahalle olarak belirlendiğini ve bu sayının artabileceğini söyledi. Proje çerçevesinde kırsal mahallelerin ekonomik alanda kalkınmasını sağlanacağı gibi sosyal alanda gelişeceğini ve mahallelerdeki konutların yeniden dizayn edileceğini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, "Bu proje ile kırsal mahallelerimiz her yönü ile kalkınacak. Proje çerçevesinde kırsal mahallelerde yaşayan insanların geçim kaynaklarının geliştirilmesi, yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması, üretim ile verimliliği geliştirilmesi, sosyal yaşamlarının ve köy mimarisini geliştirilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.

Proje çerçevesinde pilot olarak belirlenen kırsal mahallelerdeki yıpranmış konutların köy mimarisine göre modern olarak yenileneceğine de dikkat çeken Kaya, "Kırsal mahallerimizdeki yıpranmış konutları tekrar ele alıp yöreye uygun modern bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Böylece kırsal mahalledeki vatandaşlarımız daha sağlıklı modern yapılarda otururken, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri sosyal alanlara kavuşmuş olacaklar. Bu proje ile ayrıca köyden şehre olan göçlerinde önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

"KIRSAL MAHALLELERDE ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK"

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, proje çerçevesinde belirlenen pilot mahallelerde halkın görüşünü almak için anket çalışmasına başladıklarına dikkati çekip, "Projemiz hakkında vatandaşlarımızın görüşlerini ve önerileri alıyoruz. 18 Temmuz tarihinde başlattığımız anket çalışması çerçevesinde 200 vatandaşımızın görüşünü aldık. 27 Temmuz tarihine kadarda anket çalışmalarımız sürecek. Anket aşamasının ardından projemizi TOKİ'ye sunacağız. Şu ana kadar TOKİ'nin bizden istediği 100 kişilik talep sayısını geçmiş bulunmaktayız. Bağyolu'nda yaşayan vatandaşlarımız projemizden çok memnun" diye konuştu.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, açıklamasının ardından Bağyolu mahalle sakinlerinin proje hakkındaki önerileri dinledi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!