Yunusemre'de çilek üretimi yaygınlaşacak

Güncelleme Tarihi:

Yunusemrede çilek üretimi yaygınlaşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:12

Yunusemre'de çilek üretimi yaygınlaşacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, Yundağı Bölgesi'nde yapılan çilek üretimini yaygınlaştırmak amacıyla önce üretim merkezi kuracak, ardından eğitime ağırlık verilecek.
Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesindeki mahallelerde çilek üretimini yaygınlaştırmak için kolları sıvadı. Küçük alanlarda çok üretim yaptırmayı hedefleyen belediye, ilk olarak üreticilerden Adil Obuz'un çilek serasını örnek model aldı. Yunusemre Belediye Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz ile Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, Obuz'un serasında inceleme yaptı.
Yuntdağı Bölgesi'nin sera çilekçiliğine elverişli bir bölge olduğunu belirten Öz, "İncelediğimiz serayı kendimize model alarak belediye olarak bir sera kurmayı hedefliyoruz. Kurduğumuz çilek serasında çilek üretimi yapmak isteyen bölge üreticisine eğitimler vereceğiz. Ayrıca seramızı kurana kadar çilek üretimiz Adil Obuz'un serasında uygulamalı eğitim vermeyi hedefliyoruz. Sera çilek üretimi nasıl yapılır, ortam nasıl oluşturulur, nasıl gelir getirir konularında üreticilerimize uygulamalı olarak eğitim vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Serada çilek üretiminin daha verimli olduğunu ifade eden Öz, "Normal çilek üretiminde bir fideden sadece bir kereye mahsus ürün alabiliyorsun. Ancak sera çileğinde ise bir fideden en az üç defa ürün kazanabiliyorsun. Ayrıca yılda bir kere değil, 3 defa ürün elde etmiş oluyorsun. Serada çilek üretiminin en önemli faydası ise az dönümden daha fazla ürün elde edebiliyoruz. Yani bir dönümden 5 dönümlük ürün elde edilebiliyor. İnanıyorum ki vereceğimiz eğitimler ile Yuntdağı Bölgesi'nde serada çilek üretimini yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!