Yunusemre Kent Konseyi’nden Zihinsel Bozukluklar İle İlgili Panel

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre Kent Konseyi’nden Zihinsel Bozukluklar İle İlgili Panel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 16:58

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, YUNUSEMRE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ VE MANİSA OTİZM DERNEĞİ’NİN KATKILARIYLA “ZİHİNSEL GELİŞİM BOZUKLUKLARINI ANLAMAK VE ONUNLA YAŞAMAK” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Manisa Otizm Derneği’nin katkılarıyla “Zihinsel Gelişim Bozukluklarını Anlamak ve Onunla Yaşamak” konulu panel gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve Mustafa Dandin, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, panelde yaptığı konuşmada herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, “Bütün insanlarımız birer engelli adayıyız. Yunusemre Belediyesi kurulduğu günden beri engelli bireylerimiz, onların aileleri, yaşlılarımız, kimsesizlerimiz, sosyal kesimlerimiz, Kaymakamlığımız ile ilgili sosyal faaliyetlerimiz var. Bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Türkiye’de 2004-2005’ten itibaren engelli yasasının çıkmasıyla beraber engelli bireylerimiz toplumun birer ferdi olduğunu hatırlayarak toplum ile kucaklaştılar. 2005 yılı Türkiye’de bir dönüm noktasıdır. Biz belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak önümüzdeki aylarda Engelli Yaşam Merkezi kurmak üzerine ciddi çalışmalarımız var. Otizm, içe yönelme anlamına gelmektedir. Biz engelli kardeşlerimizin aileleri ile sık sık bir araya geliyoruz. Belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu toplantıda katkısı olanlara teşekkür ederim.” dedi.
“ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, gerçekleştirilen etkinlik sayesinde otizm ile ilgili farkındalık oluşturulduğunu belirterek, “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Üniversite hocalarımız Otizm ile ilgili bu panele katılarak farkındalık yaratacaklar. Türkiye’de 10 milyona yakın engellimiz var. 2004 yılında bir kanun çıkartarak engellilere yönelik çalışmalarda bulunduk. Şimdi ise Engelli Yaşam Merkezleri oluşturmak istiyoruz. Eğer engelli çocuğunuz varsa bununla ilgili olarak devletimiz, 81 ilde ve tüm ilçelerde Engelli Yaşam Merkezleri oluşturacak. Manisa, Denizli, İzmir ve Ankara pilot bölge oldu. Engelli Yaşam Merkezlerinde aileler devletin şefkatli kucaklarına çocuklarını teslim edecekler.” diye konuştu.
Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan da, konsey olarak her zaman yaptıkları projelerde farkındalık oluşturmak amacıyla hareket ettiklerine dikkat çekerek, “Bugün Yunusemre Belediyemiz, Yunusemre Kent Konseyimiz ve Manisa Otizm Derneği ile birlikte hazırladığımız bu panel, katılımcılarımıza önemli katkılar sağladı.” şeklinde konuştu.
Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan ise gerçekleştirilen paneli çok önemsediklerini vurgulayarak, “Yunusemre Kent Konseyi olarak ne kadar çok vatandaşımıza ulaşabilirsek o kadar faydalı olacağımızı düşünüyorum. Bugün gerçekleştirilen paneli çok önemsiyoruz. Çok değerli hocalarımız bizim için geldiler. Faydalı olmak için buradalar. Yunusemre Belediyemize, Manisa Otizm Derneği’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
PANEL KONULARI
Panelde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Pirim “Zihinsel Gelişim”, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Baykara, “Yaygın Gelişimsel Bozukluklar”, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genetik Uzmanı Uzm. Dr. Berk Özyılmaz, “Zihinsel Gelişim Bozuklukları Teşhis İçin Yapılan Genetik Testler”, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir, “Otizmli Bireyle Yaşam” konulu panel gerçekleştirdi.
Panelin sonunda protokol üyelerine ve konuşmacılara plaket verilirken panel kokteyl ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!