Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'ne çevre düzenlemesi

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesine çevre düzenlemesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 17:10

Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'ne çevre düzenlemesi

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle yapılacak Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi Projesi'nin Kula Belediye Meclisi üyelerine animasyon sunumu yapıldı. Proje MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve belediye meclis üyeleri tarafından beğenildi.

Kula Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis salonunda yapıldı. Toplam beş gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde bu yıl yapımına başlanacak Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi Projesi'nin animasyon video sunumu yapıldı. Sunumda, yılın her dönemi özelliklede dini günlerde çeşitli etkinliklerin yapıldığı ve binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kula'nın Emre Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nin çevre ve meydan düzenlemesinin 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Projede, Emre Köyü'nde yaşayanların ürünlerini sergileyebileceği ve türbe ziyaretlerinin yoğun olduğu dini gün ve gecelerde ihtiyacı hissedilen abdest alma, ibadet etme, kurban kesim, kafeterya ve yemek pişirme alanları ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği yerlerin yer alacağı kaydedildi.

Animasyon görüntülerini izlediği projenin kendisini heyecanlandırdığını belirten MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula; tarihi evleri, yarenleri ve Yunus Emre'si ile eşsiz bir kültüre sahip. Çocukluğumuzdan beri dini vecibelerimizi Tabduk Emre ve Yunus Emre'nin huzurunda gerçekleştirmek ve o mistik havayı solumak için türbenin bulunduğu alana sık sık gideriz. Anadolu insanının sevgisini ve saygısını kazanan gönül erenleri olan Tabduk Emre ve Yunus Emre'nin Türbesi'nin bulunduğu alan ve çevresinin o manevi ortama uygun olması içimizde hep bir ukdeydi. Şükür ki, Kula'yı inanç turizminde ön plana çıkaracak ve gelen ziyaretçileri huzurlu ve modern bir ortamda ağırlayacak meydan ve çevre düzenlemesini artık hayata geçiriyoruz. Her yıl çeşitli vesilelerle binlerce Yunus sevdalısını ağırlayan bu manevi ortam hakkettiği yeni yüzüne kavuşacak. Emre Mahallesi'nde yaşayan hemşerilerimize ise ürettikleri el ürünlerini gelen konuklara sergileme fırsatı sunarak ekonomik gelir elde etmelerini sağlamış olacağız. Her yıl binlerce vatandaşımız Yunus'un gönül sofrasında buluşuyor. Kula'nın manevi mimarları olan Yunus Emre ve Tabduk Emre'nin türbesi çevresinde hayata geçireceğimiz düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi Projesi, belediye meclis üyeleri tarafından da beğenildi.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!