Vali Güvençer muhtarları dinledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Güvençer muhtarları dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 12:32

Vali Güvençer muhtarları dinledi

Haberin Devamı

MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki mahalle muhtarlarıyla 2 ayrı toplantıda bir araya gelerek, sıkıntılarını dinledi. Vali Güvençer, muhtarların bulundukları mahallelerde devletin görevlisi olduğunu ifade ederek, yaşanan sıkıntıları vakit kaybetmeden ilgili kurumlara aktarmasını istedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre ile Şehzadeler ilçelerinde düzenlenen 2 ayrı toplantıda, ilçelerin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştiren ilk toplantıya; Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, büyükşehir belediyesi temsilcileri, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, Şehzadeler ilçe müdürleri, ilgili kurumların il müdürleri muhtarlar katıldı.
Vali Güvençer, bu tür toplantıları rutin hale getireceklerini ve mahallelerde yaşanan sorunların toplantılar eşliğinde hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağını dile getirdi. Vali Güvençer, muhtarların mahallelerde devletin temsilcisi olduğunun altını çizerek, "Vali olarak, belediye başkanı olarak veya il müdürü olarak her mahalleye yetişmek mümkün değil. Bu nedenle mahalle muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Çünkü muhtarlarımız bizlerin adına kendi bulundukları mahallelerde devletin temsilcileri. Seçimle geliyorlar. Onlarda halk tarafından seçiliyorlar. Yaşanan sorunları el birliğiyle hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak istiyorsak, muhtarlarımızın benimle, kaymakamlarımızla, ilçe müdürlükleriyle koordineli çalışması gerekir. Bu tür toplantılarımızı rutin hale getirerek, artık sorunlar birinci ağızdan dile getirilip kısa bir şekilde çözüme kavuşacak" diye konuştu.
Vali Güvençer, Şehzadeler'deki toplantının ardından Yunusemre İlçesi'ndeki Çağatay Uluçay İlkokulu'nun toplantı salonuna geçti. Vali Güvençer, Yunusemre İlçesi'ndeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yunusemre'nin çoğunlukta kırsal mahallelerin bulunduğunu ifade eden Vali Güvençer, özellikle Yuntdağı Bölgesindeki kırsal mahallelerin kalkındırılması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. 2017 yılında mahallerin yaşadıkları sorunları en asgari düzeye indirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Güvençer, "Topyekün koordineli bir şekilde çalıştığımız zaman inanıyorum ki mahallerimizdeki sorunları en asgari düzeye indireceğiz. 2017 yılında bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Gerçekleştirilen her 2 toplantıda söz alan mahalle muhtarları imar, yol, su, sağlık, eğitim, güvenlik ve müftülükle ilgili sorunları dile getirdi. Dile getirilen sorunlar ilgili kurumların müdürlükleri tarafından not alınarak, en kısa sürece çözüme kavuşturulacağı ifade edildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!