Vali Bektaş'dan yaz öncesi uyarı

Güncelleme Tarihi:

Vali Bektaşdan yaz öncesi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 16:16

Vali Bektaş'dan yaz öncesi uyarı

Haberin Devamı

MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, yaz mevsimi öncesi kent genelindeki DSİ Sulama kanalları, barajlar ve göletlere serinlemek amaçlı girmenin yasak olduğunu ve cezasının bulunduğu söyledi.

Manisa Valiliği, çeşitli kurumlarla geçen 5 Nisan'da toplantı yaptı. DSİ sulama kanalı, baraj ve hayvan içme suyu göletlerinde boğulmaların önüne geçmek için kararlar alındı. Geçen beş yıllık sürede kent genelindeki kanallarda 40 kişinin boğulduğuna dikkati çeken Vali Erdoğan Bektaş, "Yaz aylarında olumsuz sonuçları yaşamamak için çocuklarımızı kanallardan uzak tutacağız. Emniyetin, jandarmanın ve zabıtanın büyük görevi var. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak. İnşallah bu yaz olumsuz bir sonuçla karşılaşmayız. Çocuklarımıza sahip olmamız gerekir. Velilerimizden de çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu. Alınan yasak kararına değinen Vali Bektaş, "İl sınırları içerisinden geçen sulama kanalı, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine giren 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezasının uygulayacağız. Bu idari yaptırım cezaları kolluk kuvvetlerimiz tarafından uygulanacak. Ayrıca özellikle yaz aylarında bölgelerine göre jandarma ve emniyet güçlerimiz kanallarda devriye gezecekler. Vatandaşlarımızın da kanallara girenleri ihbar etmelerini istiyoruz" dedi.

Kent genelindeki DSİ Kanallarının kapatılması konusunda ön çalışma yaptıklarını belirten Vali Bektaş, "Yaptığımız çalışma neticesinde yaklaşık 1 milyar 500 bin TL'lik bir proje çıktı karşımıza. Gediz Ovası Kapalı Devre Basınçlı Borulu sulama sistemini kurabilirse ancak bu kanalları kapatabiliriz. Yoksa kanalları kapatmak o kadar kolay bir iş değil. DSİ kanalları bizim can damarlarımız. Çünkü ovaya su taşıyorlar. Bu nedenle yapılabilecek şu anlık şey kanallara girişlerin yasaklanması. DSİ'de kanalları kapatmak diye bir kavram yok. Çünkü DSİ kanalları bir maç üzerine yaptı. Kanallar sulanabilecek arazilerin kodları hesaplanarak belirli yerlere yerleştiriliyor. Kanalı alayım mahallenin dışına taşıyalım diye bir şey yok. Kolay bir iş değil. Ancak bu konuda çalışıyoruz. Kapatılması konusunda 1 milyar 500 bin TL'lik büyük bir iş. Böyle bir durumu devletin üzerine yüklemek istemiyoruz. Bunun için farklı bir çalışma ortaya koymamız gerekir" diye konuştu.

Vali Bektaş ayrıca, yaz aylarında özellikle çocukların ve gençlerin serinlemek amaçlı belirlenen yüzme havuzlarına taşıyacaklarını dile getirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!