Turgutlu'daki kadın cinayeti davasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Turgutludaki kadın cinayeti davasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:01

Turgutlu'daki kadın cinayeti davasına devam edildi

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı G.T.'yi (47) yaralayan, aynı bıçakla onun kızı Betül Erkenci'yi (25) öldüren Maşallah D.'nin (47), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık Maşallah D.'nin tutukluluk halinin devamına ve mağdur G.T.'nin yüzündeki yaralar için Adli Tıp'tan rapor alınmasına karar verip, erteledi.
Fabrikalarda geçici işlerde çalışan Maşallah D., geçen 22 Eylül'de, kadın arkadaşı G.T. ile konuşmak için Acarlar Mahallesi'ndeki evine gitti. İddiaya göre, G.T.'nin başka biriyle ikinci evliliğini yapmak istemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. G.T.'nin kızı Betül Erkenci araya girerek kavgayı önlemek istedi. Bunun üzerine sinirlenen Maşallah D., yanındaki bıçakla Erkenci'yi boğazını keserek öldürdü. G.T.'yi de vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayan Maşallah D. kaçtı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan G.T. tedaviye alınırken, olayın ardından kaçan Maşallah D., 5 saat sonra saklandığı Irlamaz Vadisi'nde polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Maşallah D. hakkında Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın bugün görülen ikinci duruşmasına tutuklu sanık Maşallah D., mağdur G.T. ve tanıklar katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durdurcağız Platformu üyeleri de izledi. Mahkeme, mağdur G.T.'nin yüzündeki bıçak izleriyle ilgili Adli Tıp raporu alınmasına ve sanık Maşallah D.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Betül Erkenci'nin aynı olaydan yaralı kurtulan annesi G.T.'ye destek verdi. Duruşma çıkışında, Platform adına Semiha Hasgör tarafınan yapılan basın açıklamasında, "Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların en yakınımız olan erkekler tarafından şiddetin her türlüsüyle karşı karşıya kalıyoruz. Yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Bizi korumakla yükümlü olan makamlar görevini yerine getirmiyor. Kadına yönelik suçlardan ve kadın cinayetlerinde kabul edilemez gerekçelerle ceza indirimleri uygulanıyor. Devlet kadına karşı sıfır tolerans derken, uygulamada aksi yönde adımlar atıldı. Mevcut haliyle erkek şiddetini aklayıp neredeyse kadınların yargılanmasına imkan veren Türk Ceza Kanunu'nu değiştirmeyenlere seslenip, Özgecan Yasası'nın çıkartılmasını istiyoruz. Mutlu değilse ayrılmak, şiddet gördüğü kocasından boşanmak, kendini güvende hissetmediğinde devlet tarafından korunmak, kendi hayatına dair karar vermek kadınların hakkıdır. Kadınlar artık bir kadın daha eksilmemesi için, yaşam hakları ve özgürlükleri için direnmeye devam edecek" dedi.

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!