Turgutlu'da 2 bin 100 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Turgutluda 2 bin 100 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 18:15

Turgutlu'da 2 bin 100 fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Turgutlu Orman İşletme Müdürlüğü'nün düzenlediği ağaç dikme töreninde 100 sedir ve 2 bin fıstık çamı dikildi.

Turgutlu İlçesi Irlamaz Mahallesi sınırları içinde bulunan Kızılyokuş Mevkii'nde Turgutlu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikme töreni düzenledi. Törene Kaymakam Uğur Turan, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Orman İşletmesi Müdürü Yasin Yaprak, Turgutlu Orman İşletme Şefi Engin Çar, daire müdürleri, okul öğrencileri, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, insanoğlunun ormanlara doğumundan ölümüne kadar muhtaç olduğunu söyleyerek "Bu ormanları bizler atalarımızdan dedelerimizden miras değil geleceğimize emanet olarak kabul etmeliyiz. Bu nedenle ormanları en iyi bir şekilde korumak ve çoğaltmak gerek"

dedi. Ağaç dikmenin çok önemli bir etkinlik olduğunu belirten Kaymakam Uğur Turan her yıl bu günlerde ihtiyaç olunan yerlere ağaçların dikildiğini, bu yıl da burada 100 sedir ve 2 bin fıstık çamı dikildiğini dile getirdi. Kaymakam Turan, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Turgutlu Kaymakamlığı adına, Belediye Başkanı Turgay Şirin de Turgutlu Belediyesi adına ağaç dikti. Orman İşletmesi personeli törende balon, şapka, bazlama ve ayran ikramında bulundu. Kaymakam Turan, huzurevi sakinleri, öğrenciler ile dikilen ağaçların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!