Turgutlulular Ata'sını andı

Güncelleme Tarihi:

Turgutlulular Atasını andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 10:06

Turgutlulular Ata'sını andı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıl dönümünde anıldı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'ndaki anma törenine Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Abdüsselam Esen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, görevli öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Çelenklerin konulmasının ardından, saatler 09.05'yi gösterdiğinde ulu önder Atatürk için sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen Türk Bayrağı daha sonra yarıya indirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası 2 öğrenci şiirler okudu.

Anma törenlerinde bütün yurtta olduğu gibi Turgutlu'da da hayat durdu. Atatürk Bulvarı, cadde ve sokaklarda seyir halindeki araçlarını durdurarak inen sürücüler, saygı duruşuna katıldı. Alanın yanın başındaki spor yapan vatandaşlar da saat 09.05'yi gösterdiğinde Ata'ya saygı duruşunda bulundu.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!