Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'ndaki peyzaj çalışmaları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağındaki peyzaj çalışmaları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 11:55

Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'ndaki peyzaj çalışmaları tamamlandı

Haberin Devamı

MANİSA, (DHA)-Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından, Turgutlu'daki Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nda, yürütülen yaklaşık 10 bin metrekarelik kurakçıl peyzaj uygulaması çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Peyzaj çalışmasıyla dikkat çeken kavşak, gece ve gündüz yepyeni bir görünüme kavuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 2019 yılında Turgutlu'ya kazandırılan ve Türkiye'nin en uzun battı çıktısı olan Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nda, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından kurakçıl peyzaj uygulaması yapıldı. Büyükşehir ekiplerinin nakış gibi işlediği kavşaktaki, mayıs ayından bu yana 10 bin metrekarelik alanda sürdürülen çalışmalar tamamlandı. Peyzaj çalışmasında, Türk Bayrağı'nın simgesi ay-yıldız motiflerine de yer verildi.  Gece ve gündüz yepyeni bir görünüme kavuşan kavşak, peyzajıyla da dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, su kaynaklarının korunması noktasındaki çalışmalarının hassasiyetle sürdüklerine dikkati çekip, "Bu bağlamda, kent gelinde susuz veya su kaynaklarını minimum değerde tüketen peyzaj uygulamaları yürütüyoruz. Turgutlu Alparslan Türkeş Kavşağı'nda başlattığımız kurakçıl peyzaj uygulamasını da tamamladık. Dolamit cürufla peyzajımıza estetik kattık. Gece ayrı, gündüz ayrı bir güzelliğe kavuşan kavşağımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, kazasız belasız yolculuk temenni ediyoruz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!