Soma'daki maden faciası

Güncelleme Tarihi:

Somadaki maden faciası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:41

- AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: - "Soma ve yakın ilçelerde ekonomiyi canlandırmak için çalışmalar yapılıyor. İhtiyaç duyan esnafın yararlanması için KOSGEB aracılığıyla 12 ay ödemesiz, faizsiz, 36 ay vadeli 50 bin liraya kadar kredi verilmesi çalışmaları yapıldı ve yaklaşık 2 bin esnaf bundan faydalandı" - "Gelişmiş ülkelerde en güvenilir yöntemlerle nasıl maden çıkarılıyorsa, aynı yöntemle madenlerimiz çıkarılmalı"

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yaşanan maden faciasının ardından Soma ve çevre ilçelerinde ekonominin canlanmasına yönelik çalışmalar yapıldığını, bu kapsamda sağlanan 12 ay ödemesiz ve faizsiz krediden 2 bine yakın esnafın faydalandığını bildirdi.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, Soma'daki facia sonrası yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili Manisa Öğretmenevi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Madenlerle ilgili sektörün, işçilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlarla bir araya gelerek alınması gereken tedbirler konusunda çalışma yapıldığını ve buna yönelik önerilerin ortaya konacağını ifade eden Özdağ, madenlerin çalışmasının önemine dikkati çekti.

Madencilikte, ileri teknolojiyi kullanan ülkelerdeki örneklere bakılarak uygun modellerin ortaya konulacağını ifade eden Özdağ, "Gelişmiş ülkelerde en güvenilir yöntemlerle nasıl maden çıkarılıyorsa, aynı yöntemle madenlerimiz çıkarılmalı. Gerekleri yerine getirmeyenlerin gözünün yaşına bakmamalıyız. Ama madenciliği yok etmek üzerine kurulu bir kısır düşünceye de kapılmamak zorundayız. Her maden kazasından sonra madenlerin kapatılmasını isteyenler olacak. Madenlerin kapatılması çözüm değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşanan facianın ardından Soma ve yakın ilçelerdeki ekonomiyi canlandırmak için çalışma başlattıklarını anlatan Özdağ, bu kapsamda esnafın yararlanması için KOSGEB aracılığıyla 12 ay ödemesiz, faizsiz, 36 ay vadeli 50 bin liraya kadar kredi sağlanması çalışmasının yapıldığını, yaklaşık 2 bin esnafın bundan faydalandığını belirtti.

Muzaffer Yurttaş ise TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan bin 200 sayfalık rapor hakkında bilgiler verdi.

Maden kazalarının önlenmesi için "acil önerileri" kısmının başında "savsaklama" ve "ihmal" durumlarının yer aldığını, bunlara asla göz yumulmaması gerektiğini vurgulayan Yurttaş, sorumlular hakkında verilecek cezaların da artırılmasının caydırıcı olacağını söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın yapıldığını ama yeterli olmadığını ifade eden Yurttaş, alınması gereken tedbirler, atılması gereken adımlar konularında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yurttaş, Manisa'da yapılması planlanan 400 Yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi ihalesinin 2 Ocak 2015'de gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, SGK İl Müdürü Nesrin Aras ile AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!