Şehit Eren Bülbül'ün ismi Turgutlu'da sokağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Eren Bülbülün ismi Turgutluda sokağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 14:30

Şehit Eren Bülbül'ün ismi Turgutlu'da sokağa verildi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu Belediye Meclisi, emekli muhtar Necip Karaduman'ın talebi üzerine gündeme alınan, Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün isminin bir sokağa verilerek yaşatılmasını, oybirliğiyle kabul etti.

Turgutlu Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı, dün (salı) MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Ağustos ayı meclis toplantısına ait tutanak ve meclis kararları ile imar komisyon raporları görüşüldü. Emekli muhtarlardan, Özyurt Mahallesi eski muhtarı Necip Karaduman, PKK'lılar tarafından şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün isminin yaşatılması için, Özyurt Mahallesi'nde bulunan Bülbül Sokak'ın, başına Eren konularak Şehit Eren Bülbül Sokak olmasını talep ederek Turgutlu Belediye Başkanlığı'na yazdığı dilekçeyi teslim etti. Karaduman'ın bu talebi encümende görüşülerek meclis gündemine alındı. Belediyesi Meclisi gündeminde görüşülen sokak ismi değişikliği talebi, MHP ve AK Parti'li meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edilerek, Bülbül Sokak'ın ismi Şehit Eren Bülbül Sokak olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı Turgay Şirin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün meclis gündemimizden bir tanesi, Eren Bülbül şehidimizin isminin bir sokağa verilmesiydi. Duyarlı bir ağabeyimiz Necip Karaduman'ın dilekçesi ile bu bize iletildi. Daha önce Bülbül Sokak olan sokağımıza, 'Eren' isminin ekleyerek şehidimiz Eren Bülbül'e duyduğumuz o saygı ve minnet borcumuzun bir karşılığı olarak Turgutlu'da isminin yaşaması, yaşatılması noktasında vatandaşımızın bu duyarlı davranışını meclis gündemimize taşıdık. Kıymetli meclis üyelerimizin oybirliği ve tam desteği ile Eren Bülbül'ün isminin Turgutlu'da bir sokakta yaşatılması gerçekleştirilmiş oldu. Bu vesile ile şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!