Sarıgöl TSM bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

Sarıgöl TSM bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 14:25

MANİSA'nın Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), kurduğu mobil araçla ve stantla verem, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve rahim ağzı kanseri hakkında halkı bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Sarıgöl TSM'de görevli ebe Dilber Kahraman, Adide Çamlıbel ve Fadime Duman, Mimar Sinan Parkı'nda mobil araç ve stant kurdu. Halkı verem, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve rahim ağzı kanseri hakkında videolu gösterimler ve broşürlerle bilgilendirdi.


Açıklama yapan Dr. Erdal Görkem Gavcar, 'Verem tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır. Verem hava yoluyla akciğerlere giren mikrobunun yol açtığı bulaşıcı bir hastalıktır. Dünyada her yıl 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Korunma yolları da; veremli hastaların bulunduğu ortam havalandırılmalı, bu ortamlara temiz hava doldurulmalı böyle olunca bulaşıcı damlacıkları azalacaktır. O da mutlaka güneş ışığı görmelidir. Hastanın balgamında mikrop çıkmayana kadar ayrı odada tutulmalıdır. Öksürürken mutlaka ağız kapatılmalıdır. Veremli hastalar kapalı ortamlarda, başka insanlarla birlikte iken ağza maske takılmalıdır. Veremli hastaların çevresindekilerde mutlaka düzenli olarak ilaçlarını kullanmalıdır” dedi.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!