Salihlili kadınlardan İzmir'de kültür turu

Güncelleme Tarihi:

Salihlili kadınlardan İzmirde kültür turu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 17:44

Salihlili kadınlardan İzmir'de kültür turu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadınlar Birliği üyeleri, aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek için İzmir'e gezi düzenleyip, Özgörkey Klasik Otomobil Müzesi'ni gezdi, Kordon'da bulunan Atatürk Müzesi'ni ziyaret etti. Günün sonunda ise Tarihi Asansör'de İzmir manzarası eşliğinde sohbet edildi.

Torbalı'daki Özgörkey Klasik Otomobil Müzesi'ni (Key Museum) gezerek programa başlayan grup, 7 bin metrekare alanda kurulmuş olan ve 130 klasik araç ile motosiklet, yüzlerce araba maketi ve aksesuarlarının sergilendiği müzeye hayran kaldı. Türkiye'nin en büyük otomobil müzesi olan Key Museum'da sergilenen 1886 yılında yapılan ilk otomobil ile otomobil dünyasına yön vermiş olan markaların ilk modelleri ilgi ve merakla incelendi.

Kadınlar Birliği üyelerinin ve eşleri ile katıldığı gezide ikinci durak Alsancak Kordon'da bulunan, Atatürk'ün İzmir'e geldiğinde kaldığı ev olarak bilinen 'Atatürk Evi' oldu. İzmir'in kurtuluşu ve peşinden gelen büyük yangın ile ilgili bir sinevizyon gösterisi izleyerek bilgi alan Salihli grubu, iki katlı Atatürk Müzesi'nde sergilenen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait kişisel eşyalar ve Atatürk'ün hayatı ile savunduğu fikirler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Boş zamanda İzmir Kordonu'nda gezinti yapan Salihlililer, daha sonra Mithatpaşa Caddesi üzerinde hayırsever Nesim Levi tarafından 1907 yılında yaptırılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Tarihi Asansör'de İzmir manzarası eşliğinde sohbet edip, güneşin batışını izledi. İzmir'deki Salihlililer'in kurduğu Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Hayati Ertuğrul ve eşinin de katıldığı Asansör'deki yemekte bir konuşma yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, "Bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Aramızdaki dayanışmayı bu tür ortak gezilerle pekiştirmemizi sağlayan Kadınlar Birliği üyelerimize teşekkür ederiz" dedi.

Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!