Salihli'de bağlarda salkım güvesine 'Japon tuzağı' ile önlem

Güncelleme Tarihi:

Salihlide bağlarda salkım güvesine Japon tuzağı ile önlem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 12:29

Salihli'de bağlarda salkım güvesine 'Japon tuzağı' ile önlem

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki bağlarda rekolte kaybına yol açan salkım güvesi zararlısına karşı, 'Japon tuzağı' adı verilen yöntemle önlem alındı.

Ege Bölgesi'nin en önemli ihracat ürünü olan ve çekirdeksiz kuru üzümlerinin yetiştirildiği Salihli Ovası'ndaki bağlardaki ürün kaybının en önemli nedeni olan salkım güvesi zararlısına karşı mücadele başlatıldı.

Bu kapsamda Salihli'nin Kordon Mahallesi'nde 500 dekar alanda Salihli Ziraat Odası ve Salihli İlçe Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde salkım güvesine karşı feromon tel tuzaklar asıldı. Amaçlarının bağlardaki, ürün kaybına yol açan salkım güvesi hastalığının önüne geçmek olduğunu belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, bunun için de feromon tel uygulamasının son derece yararlı bir çalışma olduğunu söyledi. Yalvaç, "Salkım güvesine önlem olarak asılan feromon tellerin üzerinde kaplı olan maddenin kokuyla zararlı kelebeklerin dişisi ile erkeği birbirlerini bulamıyor ve çiftleşme olmadığı için üründe zarara yol açan yumurtlama olayı gerçekleşmiyor. Feromon tel uygulamamızı dünya genelinde etkisini gösteren yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafemizi koruyarak 'Tedbirini al, üretimde kal' sloganıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!