Roman çocukları için spor kulübü kurdu

Güncelleme Tarihi:

Roman çocukları için spor kulübü kurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:03

Roman çocukları için spor kulübü kurdu

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA) - MANİSA'da bir grup Roman; Enis Sağman, Ali Işılak ve Yaşar Yoldaşer bir araya gelerek, Roman çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Aynı Ali Spor Kulübü'nü kurdu. Başkanın kuaför, yardımcısının kahveci olduğu futbol kulübü, Roman çocukları sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutacak.
Manisa'da Aynı Ali Mahallesi'nde oturacn, Romanlar üzerindeki kötü algıyı yıkmak için harekete geçti. Özellikle çocuklarını alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak isteyen Enis Sağman, Ali Işılak ve Yaşar Yoldaşer, 'Aynı Ali Spor Kulübü' isimli futbol takımını kurdu. 57 Roman çocuk da hayırseverlerin desteğiyle alınan formalarına ve ayakkabılarına kavuştu. Spor Kulübü Başkanı Enis Sağman kendisinin kuaförlük, başkan yardımcısının ise kahvecilik yaptığını söyledi. Futbol kulübü kurma fikrinin çıkış noktasını anlatan Sağman, Romanlar hakkındaki kötü algıyı yıkmak istediklerini dile getirdi. Sağman, şöyle reri;
"Romanlar olarak 2 bin kişi burada yaşıyoruz. Bulunduğumuz toplum içinde çocukları kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden uzak tutabilmek böyle bir işin içine girdik. Gençlerimiz; bizim geleceğimiz. Ahlaklı eğitimli kişilere ihtiyacımız var. Bize daha çok destek verilmesini bekliyoruz. Ben kuaförüm, başkan yardımcım da kahvecilik yapıyor. Biz kötü alışkanlıklardan uzak durduk, şimdi Roman çocuklar da böyle olsun istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!