Paramedikler Manisa'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Paramedikler Manisada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 16:09

Paramedikler Manisa'da buluştu

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı tarafından düzenlenen '14. Paramedik Eğitimi Koordinasyon Kurulu Çalıştayı', Prof. Dr. Turan Gündüz başkanlığında 19 üniversite ve 191 katılımcı ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı.

MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akil, MCBÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD Başkanı Prof. Dr. İsmet Topçu, Türkiye Resüsitasyon Derneği Üyesi ve MCBÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli ile MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz'ün açılışını yaptığı '14. Paramedik Eğitimi Koordinasyon Kurulu Çalıştayı' çeşitli üniversitelerden öğretim elemanlarının yanı sıra, Manisa 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği, Manisa Sağlık Müdürlüğü, İzmir 112 KKM Başhekimliği, Manisa Kamu Hastaneler Birliği, ATT-DER, AKS 110, İzmir Sağlık Müdürlüğü, üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve birçok üniversiteden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Prof. Dr. Turan Gündüz, ilk ve acil yardım teknikerlerinin; hayat kurtarıcı tıbbi müdahaleler ve mevcut sağlık durumunun kötüleşmesine engel olacak uygulamalar yaparak, hastanın ileri tıbbi tedavi ve bakımını sağlayacak sağlık merkezlerine güvenli naklini sağladıklarını belirterek, "Yaşamsal önemi son derece yüksek olan bir alanda çalışan ilk ve acil yardım teknikerlerinin eğitimini müfredata göre veren, alanda uygulamalarını sağlayacak olan öğretim elemanlarının da bilgi ve becerilerinin güncellenmesi önemlidir" diye konuştu.

Çalıştayda Türkiye'deki ilk ve acil yardım eğitim programlarının standardizasyonu ve akreditasyonu konuları görüşüldü. Katılan temsilciler; eğitimde standardizasyonun sağlanması ve akreditasyon çalışmalarının geliştirilmesi, üniversite ve ilgili kurumlar arasında işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine vardı. İlk ve acil yardım eğitiminin kalite standartlarının yükseltilmesi amacıyla; paramedik eğitiminde kullanılabilecek eğitim yöntemleri, eğitim materyalleri ve paramedik eğitiminde ölçme ve değerlendirme konularında öğretim elemanları arasında bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarının, katılımcıların ve öğrencilerin bilgi ve becerilerinin güncellenmesi amacıyla İleri Yaşam Desteği Simülasyon Çalışmaları, İleri Yaşam Desteği Uygulamaları ve Vaka Uygulamaları güncel algoritmalara göre yapıldı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!