Önce eğitim sonra iş

Güncelleme Tarihi:

Önce eğitim sonra iş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 17:33

Önce eğitim sonra iş

Haberin Devamı

MANİSA'da Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından geliştirilen ve AB projesi olan 'Hasta,Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları' kapsamında 15-29 yaş arasındaki işsizlere önce eğitim verilecek, ardından 25 kadın işe yerleştirilecek.

Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından geliştirilen 'Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları' projesinin tanıtımı Giritligil Otel'de düzenlenen toplantıda yapıldı. Toplantıya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay'ın yanı sıra, meslek liselerinin idarecileri, sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların temsilcileri katıldı. Proje Koordinatör Yardımcısı Derya Deniz Güven, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetinin artık önemli bir istihdam sahası haline geldiğini dile getirdi. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaygın hale gelen hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetinin Türkiye'de yeteri seviyede olmadığının altını çizen Güven, belediyeler başta olmak üzere, kamu kurumlarının ve özel sektörün bu hizmet alanında kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu ifade etti. Manisa'da hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmet alanında ihtiyaç olan kalifiye eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Güven, "Proje bünyesinde 20 kişinin katılacağı hasta, yaşlı bakımı kursu ve yine 20 kişinin katılacağı engelli bakım kursu düzenlenerek toplam 40 kadına bu alanlarda profesyonel eğitim verilecek. Bu eğitimlerden sonra kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları verilecek. Eğitim gören kursiyerlerimizin 25'ini kısa ve orta vadede bir işe yerleştireceğiz. Ayrıca eğitim kapsamında kurslarımızda başarılı olan 20 kadına 10 günlük Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde uygulamalı eğitim verilecek" diye konuştu.

Eğitimlerin haziran ayında başlayacağını dile getiren Güven, Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu'nun 7 ay, Engelli Bakım Kursu'nun ise 4 ay süreceğini, kursların Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Lisesi ile Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'nde verileceğini söyledi. Kursa katılmak isteyenlerin öncelikle 15-29 yaş arasında olması gerektiğinin altını çizen Güven, başvuracak kadınların İŞKUR'a kayıtlı olması, lise terk veya en az lise mezunu olması gerektiğini belirterek, başlayan başvuruların Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Lisesi'ne yapılacağını dile getirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!