Öğrenciler hasatla ekonomiye kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler hasatla ekonomiye kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 12:31

Öğrenciler hasatla ekonomiye kazandırdı

Haberin Devamı

MANİSA Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Son Hasat' projesiyle çiftçinin çeşitli nedenlerle toplamadığı ürünleri, öğrenciler topladı. Hasadı yapılan ürünler okullara, pansiyonlara, huzurevlerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından koordine edilen, 'Son Hasat' projesi hayata geçti. Projeyle ekonomiye kazandırılamayan tarım ürünleri, Yunusemre, Şehzadeler ve Saruhanlı ilçelerinde pilot okullardaki gönüllü öğrenciler topladı. 'Son Hasat' projesiyle, çiftçilerin çeşitli sebeplerle hasadını yapmayı tercih etmediği ürünler öğrenciler, gönüllü veliler ve öğretmenler tarafından toplanarak okullara, pansiyonlara, huzurevlerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Projeyle öğrencilere tarımsal üretimin gerekliliği anlatılırken, doğaya ve toprağa yakınlaşmaları da sağlandı.

Proje kapsamında Manisa Şehzadeler ilçesinde Sancaklı Bozköy 75.Yıl Ortaokulu'nda eğitim gören 25 öğrenci, 7 veli ve 7 öğretmen, Sancaklı Bozköy Mahallesi'nden üretici Nafiz Karakaş'ın bahçesinden kayısı ve armut, Niyazi Keskin, Veli Karazeybek ve Naim Açıkgöz'ün bahçesinden kiraz topladı, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Okul Müdürü Mutlu Güneş, öğrencilerin projeye büyük zevkle katıldığını ifade etti. Güneş, elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi bir anneye yardım edildiğini, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık bot, mont, ayakkabı ihtiyaçlarının karşılandığını, kırtasiye malzemelerinin alındığını söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!